У Харкові за 2 мільярди зведуть новий онкоцентр

У Харкові за 2 мільярди зведуть новий онкоцентр

Велике будівництво
Укрінформ
Онкоцентр, який будують у Харкові і який має стати опорним ще для кількох областей, зокрема Донецької та Луганської, є проєктом національного масштабу.

Про це заявив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов під час відвідання будівництва, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

«Будівництво нового онкоцентру – проєкт національного масштабу. І реалізувати його можна тільки у співпраці державного та місцевого бюджетів. Наразі 100 млн грн субвенції, які надійшли у листопаді до місцевого бюджету на цей проєкт, достатньо, щоб підтримувати темп робіт», – наголосив Чернишов.

Нині проводяться роботи із закладання фундаменту нового закладу. Проєкт забудови становить 12,4 тисячі квадратних метрів. Орієнтовна вартість проєкту понад 2 млрд грн.

Проєкт нового центру розроблений за європейськими стандартами, що дозволяє при невеликому збільшенні ліжко-місць лікувати вдвічі більше пацієнтів.

Читайте також: На Житомирщині за 6 мільйонів реконструювали стадіон

Нинішнє приміщення онкоцентру у Харкові не ремонтувалось понад 40 років. Матеріально-технічна база та обладнання лікарні давно застаріли. На весь центр працює один ліфт - у хірургічному корпусі. При цьому щороку в онкоцентрі лікується 15 тисяч пацієнтів.

Як повідомлялося, у листопаді Кабінет Міністрів виділив субвенцію в розмірі 100 млн грн. Очікується, що за ці кошти буде зведено металевий каркас та бетонні конструкції нової будівлі вже в наступному році.

Субвенція перехідна. Тож будівництво буде продовжено.

Фото: kharkivoda.gov.ua, minregion.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-