На виробничі проєкти спрямують 30% фонду регіонального розвитку - Чернишов

На виробничі проєкти спрямують 30% фонду регіонального розвитку - Чернишов

Укрінформ
У 2021 році щонайменше 30% коштів Держфонду регіонального розвитку (ДФРР) у рамках «Великого будівництва» спрямують на виробничі проєкти, що  створюватимуть робочі місця.

Про це повідомив міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов, перебуваючи в Харківській області з робочою поїздкою, передає кореспондент Укрінформу.

«Наступного року програма «Велике будівництво» продовжиться. Нашими пріоритетами залишаються об’єкти соціально-економічної інфраструктури. Також це об’єкти розвитку. Прийшов час дбати про розвиток економіки, створення нових робочих місць, виробничих зон. Щонайменше 30% ДФРР ми плануємо інвестувати саме в такі проєкти. І також ми плануємо підтримати туристичний потенціал областей. Реконструкція існуючих об’єктів має бути в фокусі», - заявив Чернишов.

Читайте також: Новоутворені тергромади є центрами економічного зростання - Чернишов

Перебуваючи на Харківщині, міністр оглянув кілька об’єктів, включених до проєкту «Велике будівництво», та обговорив з місцевою владою стан виконання цієї президентської програми. За інформацією Чернишова, в області з 15 об’єктів (5 садочків, 5 шкіл, 5 спортивних об’єктів) станом на 17 грудня готові 11. Також Харківщина почала ремонт у 15  приймальних відділеннях лікарень, у восьми – роботи закінчать до кінця року.

Як повідомлялося, проєкт «Велике будівництво» був ініційований восени 2019 року Президентом Володимиром Зеленським. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. Починаючи з 1 березня 2020 року, в рамках проєкту на понад 300 об’єктах почалися будівельні роботи. У планах протягом року було зведення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-