За цей рік Дніпропетровщина вийшла з логістичної ізоляції - Бондаренко

За цей рік Дніпропетровщина вийшла з логістичної ізоляції - Бондаренко

Укрінформ
Дніпропетровська область у 2020 році позбулася логістичної ізоляції.

Про це заявив ексголова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко на підсумковому брифінгу «Що реально зробити за рік в Дніпропетровській області: новий аеропорт, дороги, привести інвесторів» в Укрінформі.

Бондаренко зазначив, що йому постійно жалілися бізнесмени, туристи й інвестори, що не можуть дістатися до Дніпра чи Кривого Рогу.

“Не було до цього року нормальних доріг, наприклад, з Києва, з Миколаєва, з Кропивницького, зі всіх боків дійсно, як ізольований острів. Те ж саме про аеропорт — старий аеропорт, йому 50 років, не ремонтувався капітально і стара смуга. Тобто навіть якщо відремонтувати щось одне, то ефекту не буде. Якщо відремонтувати термінал і зробити його сучасним, з Duty-Free, з кафе, рестораном, але смугу не відремонтувати, то не можна прийняти сучасні літаки, тому що вони технічно не сядуть на ту смугу”, - констатував Бондаренко.

Читайте також: Ексголова Дніпропетровської ОДА: Я передав область у гарному стані

За його словами, йому вдалося вирішити цю проблему.

“Тому що у вересні 2020 року почалося будівництво і терміналу приватним коштом інвестора, і смуги державним коштом. Тому що одне без одного не спрацює. І якщо такими темпами, як зараз, йдуть будівельні роботи і по смузі, й по терміналу, будуть йти справи у теперішньої команди ОДА, й адміністрування буде ефективне й швидке, то вже до кінця 2022 року буде і термінал, побудований “з нуля”, й оновлена смуга, тобто зможуть сідати найбільші у світі літаки, такі як Боїнг-777 у міжнародний аеропорт “Дніпро”, - сказав Бондаренко.

Щодо автомобільної ізоляції, то якісних доріг, за словами Бондаренка, в регіоні майже не було.

Читайте також: На Дніпропетровщині відремонтують майже 250 км доріг державного значення

“В цьому році відремонтовано 273 км місцевих доріг, але що важливо: тепер можна доїхати до Києва — дорога майже дороблена, на Решетилівку розв’язка зараз доробляється, вже у 2021 році відкриється; на Жовті Води, Олександрію — розпочато будівництво дороги, на Кривий Ріг, з Кривого Рогу на Кропивницький — дороги вже завершено. Тобто люди відчули, що можна дійсно подорожувати і у справах, і з особистих причин безпечно і комфортно”, - наголосив Бондаренко.

Як повідомлялось, 11 грудня Президент України Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка.

Іншим указом Президент звільнив з посади голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка згідно з поданою ним заявою. Глава держави подякував йому за роботу та висловив переконання, що попереду ще багато спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-