Ексголова Дніпропетровської ОДА: Я передав область у гарному стані

Ексголова Дніпропетровської ОДА: Я передав область у гарному стані

Укрінформ
Ексголова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Бондаренко вважає, що передав область своєму наступнику Валентину Резніченко у гарному стані.

Так, на депозиті область має 500 млн грн, ще 150 млн — Дорожного фонду та 50 млн грн — екологічного фонду, чого достатньо для розбудови інфраструктури та бюджету розвитку області, сказав Бондаренко на брифінгу в Укрінформі за підсумками своєї роботи на посаді голови ОДА.

"Для мене важливо, що я передаю Дніпропетровську область в гарному стані, з виконанням усіх запланованих програм і навіть більше. Головне, що ці 500 млн грн, які я передаю наступній команді — це важливий такий фінансовий резерв, який дозволить стабільно розвиватися регіону. Я сподіваюся, що ці темпи, які ми задали, будуть збережені", - наголосив Бондаренко.

За його словами, 2021 рік буде економічно непростий. Однак він вже, вже як депутат Дніпропетровської облради та член комісії з бюджету, буде контролювати використання бюджету 2021 року і наступні п’ять років, щоб він був ефективний та оптимальний, виставлялися правильно пріоритети, куди спрямовувати кошти бюджету.

На думку Бондаренка, в наступному році 3-4% зростання ВВП не вистачить ні Україні, ні області навіть для відновлення того падіння, яке отримали у 2020 році (за прогнозами — 6,5-7%).

"Тобто 2021 рік — це буде рік відновлення від економічного падіння, але навіть до кінця 2021 року і держава, і, відповідно, Дніпропетровська область не встигнуть відновитися", - говорить Бондаренко.

Він впевнений, що надалі стоятиме завдання знайти точки економічного зростання. "Цим я також буду перейматись, це одна з моїх і компетенцій і задач вже як депутата Дніпропетровської облради", - запевнив Бондаренко.

Читайте також: Об’єкти «Великого будівництва» на Дніпропетровщині завершать до кінця року

Щодо свого звільнення з посади голови ОДА Бондаренко сказав, що це рішення політичне, оскільки змінився набір політичних партій в обласній раді після виборів 25 жовтня.

Як повідомлялося, 11 грудня Президент Володимир Зеленський призначив головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації Валентина Резніченка.

Іншим указом Президент звільнив з посади голови Дніпропетровської ОДА Олександра Бондаренка згідно з поданою ним заявою. Глава держави подякував йому за роботу та висловив переконання, що попереду ще багато спільних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-