Сущенко став першим заступником голови Черкаської облради

Сущенко став першим заступником голови Черкаської облради

Фото
Укрінформ
Колишній політв’язень Кремля, журналіст Роман Сущенко, який очолює команду партії «Європейська Солідарність» на Черкащині, обраний першим заступником голови обласної ради.

Як передає Укрінформ, про це передає пресслужба «ЄС».

Його кандидатуру підтримали 38 депутатів.

«Для мене особисто та для моїх однопартійців це не лише тріумфальне рішення, несподівана зміна ритму життя та кар’єри, нове джерело знань, простір удосконалення розумових здібностей, зміцнення рефлексів та розширення можливостей інтуїції, а й нове, непросте випробування та велика відповідальність», – зазначає Роман Сущенко.

Читайте також: На Черкащині зіпсували борди «ЄС» зі світлиною Сущенка

У фракції «Європейська Солідарність» у Черкаській обласній раді, яку очолив Віталій Коваль, 9 депутатів: Роман Сущенко, Оксана Циганок, Віталій Коваль, Олександр Радуцький, Наталія Качан, В‘ячеслав Бабенко, Михайло Грабовський, Сергій Буцько, Віктор Погорілий.

Роман Сущенко народився у Черкасах 1969 року. З 2002 року працює кореспондентом Українського національного державного агентства Укрінформ, з 2010—2016 роках був спеціальним кореспондентом Укрінформу у Франції. 30 вересня 2016 року був незаконно затриманий у Москві, куди літав у особистих справах. Майже два роки провів у Лефортовській в'язниці, і в червні 2018-го засуджений за фальшивими звинуваченнями на 12 років ув'язнення. Відбував незаконне покарання в колонії №11 в Кіровській області (місто Кірово-Чепецьк, село Утробіно (РФ). 7 вересня 2019-го Сущенка було звільнено з полону під час обміну українських полонених на злочинців.

19 листопада 2018 р. нагороджений орденом «За мужність» III ст. за вагомий особистий внесок у розвиток вітчизняної журналістики, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та з нагоди 100-річчя заснування Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» (нагороду за Сущенка, якого ув'язнили в РФ, отримала його дружина Анжела).

Фото: "ЄС"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-