ДТП на «острівці безпеки» у Харкові: суд залишив громадянина Єгипту під арештом

ДТП на «острівці безпеки» у Харкові: суд залишив громадянина Єгипту під арештом

Укрінформ
Апеляційний суд залишив під арештом громадянина Єгипту, підозрюваного у скоєнні ДТП на "острівці безпеки" у центрі Харковаму, внаслідок якої троє людей були госпіталізовані.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речниця Харківського апеляційного суду Євгенія Бондаренко.

"Колегія суддів під головуванням судді Сергія Шабельнікова постановила ухвалу слідчого судді залишити без змін, а апеляцію адвоката - без задоволення", - зазначила вона.

За словами Бондаренко, захисник просив скасувати ухвалу слідчого судді щодо арешту його підзахисного і розглянути питання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт та як альтернативу визначити інший розмір застави.

Читайте також: У Харкові з’явився новий свідок ДТП на "острівці безпеки" – поліція

"Водночас прокурор вважає ухвалу суду першої інстанції законною і обгрунтованою. Представник потерпілих також заперечував проти задоволення апеляції", - зауважила речниця суду.

Вона уточнила, що підозрюваного, громадянина Єгипту, в залі суду не було. "Питання про його обов'язкову участь у засіданні не ставилося, хоча перекладач допущений до участі у суді", - додала Бондаренко.

Читайте також: Водій, який збив чотирьох осіб у Харкові, гнав 120 кілометрів - перший віцемер

Як повідомляв Укрінформ, 7 листопада на перехресті проспекта Науки та вулиці Космічної у Шевченківському районі Харкова водій автомобіля Volkswagen Passat скоїв наїзд на 4 людей, які на "острівці безпеки" чекали зеленого сигналу світлофора. Троє потерпілих, включаючи 9-річного хлопчика, були госпіталізовані з травмами, ще одна жінка від госпіталізації відмовилася.

Водія, громадянина Єгипту, затримали та повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) КК України.

Читайте також: У Харкові зібрали 250 тисяч на реабілітацію дитини, яку збили на «острівці безпеки»

9 листопада Київський райсуд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 10,5 млн грн.

Фото: 24 канал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-