У Дніпрі відкрили регіональний офіс євроінтеграції

У Дніпрі відкрили регіональний офіс євроінтеграції

Фото
Укрінформ
У місті Дніпро відкрився другий в Україні регіональний Офіс євроінтеграції, котрий виступатиме освітнім центром, платформою для розвитку підприємництва, допомагатиме бізнесу вийти на нові ринки та підтримуватиме розвиток зеленої енергетики.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми відкрили другий в Україні регіональний Офіс євроінтеграції. Ця ініціатива впроваджена урядом і 25 жовтня на засіданні уряду було прийнято рішення щодо створення додатково трьох регіональних Офісів євроінтеграції у містах Дніпро, Полтаві й Хмельницькому. Сьогодні ми відкриваємо другий регіональний офіс у східній частині України (перший був у Херсоні). В першу чергу, відкриваючи офіс, ми розуміємо, що Дніпро — велика індустріальна столиця нашого регіону і тому пріоритетом нашої роботи буде взаємодія з бізнесом, нарощування експертизи, пропозицій бізнесу, їх відстоювання на центральному рівні, у Брюсселі в комунікації з міжнародними партнерами”, - зазначила під час брифінгу на відкритті офісу Віцепрем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

За її словами, до кінця року уряд затвердить спільний план взаємоії уряду й області щодо впровадження пріоритетів і завдань євроінтеграції.

Як зазначив голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко, Офіс євроінтеграції працюватиме за кількома напрямками: перший — це освітні й культурні гранти, обміни і проєкти з Європою, США, Канадою та партнерами, другий напрямок — це підтримка малого, мікро і середнього бізнесу, програми едукації, залучення грантів для відкриття бізнесу, третій напрямок — це децентралізація і розвиток ОТГ, а також четвертий — енергетичний кластер.

Наразі завдяки Офісу євроінтеграції в області вже підтримується проєкт зі створення першого в Україні заводу з виготовлення “зеленого” водню, початок його будівництва заплановано на 2021 рік.

Область посідає 16-те місце серед усіх регіонів за обсягом використання інструментів Європейського Союзу, тому відкриття цього офісу, вважає Стефанішина, покращить динаміку щодо залучення інвестицій та наукових, освітніх та дослідницьких проєктів, та найголовніше - сприяння та підтримки малого та середнього бізнесу.

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Маасікас Матті також привітав відкриття Офісу євроінтеграції.

“ЄС вітає відкриття Офісу європейської інтеграції в Дніпрі й з нетерпінням очікує більш тісного співробітництва з регіоном. Делегація ЄС в Україні прагне бачити, як переваги євроінтеграції можуть бути найкращим чином використані в регіонах України”, - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, 15 жовтня віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина відкрила у Херсоні перший в Україні регіональний Офіс європейської інтеграції.

Фото: Представництво ЄС в Україні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-