У Дніпрі сьогодні - день жалоби за гендиректором КБ «Південне»

У Дніпрі сьогодні - день жалоби за гендиректором КБ «Південне»

Укрінформ
Четвер у Дніпрі офіційно оголошено днем жалоби за померлим від COVID-19 генеральним директором КБ “Південне” Олександром Дегтярьовим.

Як передає Укрінформ, відповідне розпорядження підписав міський голова Дніпра Борис Філатов. Також у Фейсбуці він повідомив місце і час прощання з Дегтярьовим.

“Громадянська панахида за Олександром Дегтярьовим відбудеться 26 листопада з 11 до 12 у ДК Машинобудівників. Також цей четвер у Дніпрі офіційно оголошено днем жалоби”, - зазначив Філатов.

У своєму дописі він зауважив, що знайомство із генеральним директором КБ “Південне” було для нього честю.

“Він боровся за космічну мрію Дніпра і належав до школи професіоналів — досвідчених фахівців, чиє ім‘я відоме в Україні та за її межами. Утім, людське життя виявилося крихким, а хвороба — безжальною. Цю втрату важко усвідомити, адже нещодавно він висловлював мені свою довіру та підтримку у другому турі виборів”, - написав Філатов.

Читайте також: У Дніпрі попрощалися з лікарем, який помер від ускладнень COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, 24 листопада від ускладнень COVID-19 помер генеральний директор КБ “Південне” Олександр Дегтярьов - академік Національної академії наук України, доктор технічних наук, кандидат економічних наук, академік Міжнародної академії астронавтики, Віце-президент Міжнародної астронавтичної федерації, секретар українського регіонального відділення Міжнародної академії астронавтики. “Почесний працівник космічної галузі України”, заслужений машинобудівник України. Лауреат Державної премії України, лауреат “Золотої медалі В.Ф. Уткіна”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-