Закарпатці визначили ключові напрямки для розвитку регіону

Закарпатці визначили ключові напрямки для розвитку регіону

Укрінформ
Закарпатці бачать розвиток регіону за виробництвом органічних продуктів і туристичною галуззю.

Про це заявив Олександр Солонтай, експерт з регіонального розвитку, на презентації соцдослідження настроїв закарпатців в Укрінформі, передає кореспондент агентства.

"Закарпатці самі відповіли, в чому бачать розвиток регіону. Він — за виробництвом органічних продуктів і туристичною галуззю. Це є пряма відповідь, що треба підтримувати і де треба інвестувати в Закарпатті", - сказав Солонтай.

За його словами, ще дві галузі, які люди бажають розвивати на Закарпатті, - це виробництво меблів і переробка деревини та зелена енергетика.

"Якщо це поєднувати і пам'ятати, що це є високовартісним, то це зможе зробити Закарпаття столицею органіки в Україні. А також областю, де найбільше людей, котрі залучені в різних видах туризму", - зазначив Солонтай.

Читайте також: У Рахові відкриється інформаційний центр для туристів

Як повідомлялося, в Укрінформі Фонд Демократичні ініціативи ім.І.Кучеріва презентував соціальне дослідження настроїв закарпатців. Дослідження проводилося з 24 серпня по 10 вересня 2020 року, загалом було опитано 1000 респондентів — половина з-поміж репрезентативної вибірки жителів області (6 міст та 15 сіл) та 500 представників нацменшин (з угорської, румунської, ромської та словацької громад Закарпаття).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-