На Харківщині 10-річна дитина захворіла на правець

На Харківщині 10-річна дитина захворіла на правець

Укрінформ
На Харківщині у 10-річного хлопчика підтверджено правець.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє Харківський обласний лабораторний центр МОЗ.

«8 листопада зареєстровано випадок правцю у дитини 2010 року народження, яка мешкає у Красноградському районі. За даними епідеміологічного розслідування встановлено, що орієнтовно наприкінці жовтня дитина травмувала нижню кінцівку, наступивши на цвях на подвір’ї приватного будинку», - йдеться у повідомленні.

За даними епідеміологів, по медичну допомогу батьки не звертались, оскільки травмування було незначним. Стан дитини різко погіршився 6 листопада: з’явився гострий тягнучий біль у нижній кінцівці, утруднене дихання, судоми. Швидкою медичною допомогою дитину госпіталізували до стаціонару, де було встановлено діагноз «правець».

Як дізнався кореспондент Укрінформу, дитина перебуває в районній лікарні. Однак наразі лікарі не коментують стан хлопчика.

За даними обласного лабцентру, востаннє в регіоні правець реєструвався у 2013 році (у двох дорослих мешканців Харкова).

Читайте також: За місяць кількість лікарняних зросла майже на 50% - Фонд соцстраху

Правець – тяжка гостра інфекційна хвороба, яка виникає внаслідок проникнення збудника в організм через ушкоджену шкіру або слизові оболонки. Токсином збудника уражується центральна нервова система, що супроводжується тонічним напруженням скелетних м’язів з періодичними судомами.

Симптоми можуть з’явитися протягом 3–21 дня після зараження. У разі появи перших симптомів слід негайно звернутися до лікаря. За відсутності медичної допомоги ймовірність смерті надзвичайно висока.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-