Херсонська ТЕЦ розпочне опалювальний сезон попри борги

Херсонська ТЕЦ розпочне опалювальний сезон попри борги

Укрінформ
Херсонська ТЕЦ, яка має багатомільйонні борги перед Херсонгазом, розпочне опалювальний сезон з 9 листопада, як це передбачено розпорядженням міського голови.

Про це на брифінгу 6 листопада повідомив заступник голови Херсонської ОДА Вадим Чабан, передає кореспондент Укрінформу.

«В умовах поширення коронавірусної хвороби було прийнято на регіональній комісії ТЕБ та НС рішення стосовно початку опалювального сезону у місті Херсон і було доручено керівництву АТ «Херсонгаз» і Херсонської ТЕЦ забезпечити стале постачання теплоносія до домівок херсонців», - зазначив Чабан.

Він підкреслив, що опалювальний сезон розпочнеться не пізніше 9 листопада.

Як повідомлялось, раніше Херсонгаз заявляв, що борги теплогенеруючих підприємств не дають можливості розпочати опалювальний сезон на Херсонщині. Зокрема, станом на 1 листопада 2020 р. борг Херсонської ТЕЦ за послугу розподілу газу становив майже 40 млн грн, а МКП "Херсонтеплоенерго" – майже 9 млн грн.

Читайте також: У Херсоні під загрозою зриву опалювальний сезон

На позачерговій сесії 5 листопада міськрада Херсона підтримала виділення 8,2 млн грн на фінансову підтримку Херсонтеплоенерго. Зокрема, 2,8 млн грн підуть на погашення боргів із зарплати (місячний фонд оплати праці) та 5,4 млн грн - на погашення заборгованості перед Херсонгазом. Депутати також звернулися до голови облдержадміністрації щодо розгляду на обласній комісії ТЕБ та НС питання про початок опалювального сезону Херсонською ТЕЦ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-