«Червоний» Ужгород не зупинятиме транспорт і не закриватиме школи та садки

«Червоний» Ужгород не зупинятиме транспорт і не закриватиме школи та садки

Укрінформ
В Ужгороді, який з 2 листопада буде у червоній карантинній зоні, мерія не хоче зупиняти громадський транспорт, а також освітній процес та роботу дитсадків. У мерії пропонували обласній комісії ТЕБ та НС поставитися до цих пропозицій міста із розумінням.

Про це мер міста Богдан Андріїв повідомив на пресконференції в Ужгородській міській раді, передає кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні ми отримали інформацію про те, що місто Ужгород серед інших опинилося в червоній зоні. Рішенням Державної комісії ТЕБ та НС у нашому місті передбачене припинення роботи громадського транспорту, закриття закладів освіти, харчування, торгівлі, крім аптек та продуктових магазинів. Проаналізувавши ситуацію в місті, я підготував листа на ім'я керівника обласної ТЕБ та НС Олега Коцюби з пропозиціями не зупиняти громадський транспорт та освітній процес у 1-4 класах шкіл та роботу дитсадків, а в закладах громадського харчування обмежити роботу до 20.00 години”, - сказав Андріїв.

За його словами, місто пропонує дозволити роботу громадського транспорту Ужгорода.

“За вихідні додаткові угоди щодо транспортних перевезень працівників критичної інфраструктури в місті ніхто не укладе, і якщо ми зараз зупинимо транспорт, матимемо колапс на ранок понеділка, 2 листопада,” - акцентував мер.

Читайте також: Тернопіль може вийти з «червоної» зони за тиждень – МОЗ

Також він сказав, що в місті наголошують на тому, щоб не зупиняти навчальний процес для початкової школи, а дистанційним зробити навчання 5-11 класів.

“Ми запустили роботу садків в Ужгороді з серпня, за цей час у нас на коронавірус захворіли 2 дитини та 19 працівників. Немає сенсу зупиняти садки, адже батьки, у кого є малолітні діти, не зможуть працювати”, - додав Андріїв.

Читайте також: До «червоної» зони потрапили 11 обласних центрів

Також мер зазначив, що в Ужгороді не будуть припиняти роботу закладів громадського харчування.

“Я вже бачу в мережі масу дописів, власники закладів пишуть, що у них і так критичний стан в роботі. Зупинка зараз призведе до закриття підприємств, які і так на межі виживання”, - наголосив Андріїв.

Він зазначив, що наразі в мерії не мають відповіді від обласної комісії ТЕБ та НС, втім, очікують, що там до їхніх пропозицій поставляться із розумінням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-