У Слов'янську відкрили справу через онлайн-трансляцію підрахунку голосів

У Слов'янську відкрили справу через онлайн-трансляцію підрахунку голосів

Укрінформ
У Слов’янську чоловік здійснював інтернет-трансляцію підрахунку голосів територіальною виборчою комісією. 

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійсненню виборчого права.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області, передає Укрінформ.

«До поліції надійшло повідомлення, що під час моніторингу соціальної мережі на одній зі сторінок було виявлено прямий ефір підрахунку голосів Слов’янською міською територіальною виборчою комісією, де було оголошено про перерву у роботі комісії. Наразі поліцейські перевіряють подію», - йдеться у повідомленні.

За фактом ухилення члена виборчої комісії від виконання своїх обов’язків у роботі комісії відкрито кримінальне провадження за ч.5 ст.157 ККУ.

Читайте також: У Миколаєві затягується процес прийняття виборчої документації - ОПОРА

Загалом з початку передвиборчого процесу на Донеччині розпочато 74 кримінальних провадження за фактами порушення законодавства під час місцевих виборів.

Безпосередньо у день голосування до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості по 22 фактам. Починаючи з 00.00 26 жовтня відкрито ще 4 кримінальних провадження.

Загалом у Донецькій області створено 45 територіальних виборчих комісій та 917 виборчих дільниць. Всі виборчі дільниці перебувають під охороною близько 2 тис поліцейських.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 25 жовтня, в Україні проходили місцеві вибори. Громадяни обирали депутатів обласних, районних, сільських рад, а також селищних, сільських і міських голів у 1 439 громадах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-