Поліція розбирається, хто відкрив фейкову «дільницю» на Сумщині

Поліція розбирається, хто відкрив фейкову «дільницю» на Сумщині

Фото
Укрінформ
За фактом діяльності незаконної виборчої дільниці у селі Соснівка Конотопського району Сумської області поліція відкрила кримінальне провадження.

Про це сказав на брифінгу у неділю очільник Нацполіції Ігор Клименко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми відкрили кримінальне провадження і зараз розбираємося, хто його організував, це голосування, яким чином були надруковані бюлетені і яким чином це шахрайство було втілене в життя», - сказав Клименко.

Він поінформував, що на цій дільниці встигли проголосувати 30 місцевих жителів.

Водночас відділ комунікації поліції Сумської області на своїй сторінці у Фейсбуці повідомляє, що до організації цієї «виборчої дільниці», яка діяла у будинку культури, може бути причетний один із місцевих підприємців, але інформація уточнюється.

Читайте також: Недопуск спостерігачів, «брендовані» маски та агітація – нові порушення на дільницях

"Правоохоронці встановили, що особи, які організували імітовану дільницю, не тільки встановили передбачені законодавством реквізити, а й розіслали місцевим жителям запрошення на голосування", - зазначають у поліції.

Кримінальне провадження розпочато за ч. 3 ст. 157 КК України «Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача».

Як повідомлялося, координатор Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська поінформувала, що у селі Соснівка Конотопського району Сумської області виявлено незаконну виборчу дільницю, яка використовує самостійно надруковані бюлетені.

За словами Айвазовської, незаконна ДВК організувала голосування до сільської ради в громаді, яка відмовляється входити до складу ОТГ.

25 жовтня 2020 року в Україні відбуваються місцеві вибори.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-