В Одесі хочуть розмістити поряд з портами станції моніторингу забруднення повітря

В Одесі хочуть розмістити поряд з портами станції моніторингу забруднення повітря

Укрінформ
Презентація першої станції моніторингу забруднення повітря з участю голови Одеської облдержадміністрації Максима Куцого відбулась у смт Нові Білярі Лиманського району - поряд з морським портом «Південний» та припортовим заводом.

Як передає Укрінформ, про ініціативу розмістити поблизу портів станції моніторингу забруднення повітря повідомила пресслужба ОДА .

«Ми розпочали проєкт з установлення в регіоні станцій моніторингу забруднення повітря. Першу станцію розташували в смт Нові Біляри Лиманського району - поряд з портом "Південний", Одеським припортовим заводом та декількома потужними підприємствами. Це ідеальне місце, аби побачити як промисловість впливає на повітря, яким ми дихаємо", - зазначив Куций.

За словами очільника ОДА, до кінця поточного року заплановано встановити ще один такий апарат у селі Олександрівка, оскільки у місцевих жителів теж багато питань щодо якості повітря через виробничу діяльність Чорноморського морського порту.

Читайте також: В Одесі СБУ вилучила 750 кілограмів психотропу

Куций вважає, що в подальшому для посилення системи контролю за станом повітряного басейну поряд з потужними промисловими і транспортними підприємствами потрібно задіяти мобільну лабораторію медико-екологічного контролю атмосферного повітря, що дасть змогу спостерігати не лише за забрудненням повітря, а й за станом ґрунтів та води.

Такий підхід дозволить отримувати неупереджені дані та оперативно реагувати на забруднення довкілля, резюмував очільник Одеської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-