Чорнобильській зоні виділили 90 мільйонів на боротьбу з пожежами

Чорнобильській зоні виділили 90 мільйонів на боротьбу з пожежами

Укрінформ
Державне агентство з управління зоною відчуження отримало 89,99 млн грн для здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій.

Відповідний проєкт постанови уряду був ухвалений під час засідання уряду без обговорення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Виділити Міністерству захисту довкілля та природних ресурсів (для ДАЗВ) 89,99 млн грн для здійснення заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайних ситуацій у Зоні відчуження та Зоні безумовного відселення", - йдеться у проєкті постанови.

Мінфін має виділити зазначені видатки за рахунок коштів резервоного фонду держбюджету на безповоротній основі. Мінприроди, своєю чергою, має підготувати перелік витрат, на які будуть спрямовані виділені кошти.

"Маємо не лише ефективно ліквідовувати пожежі, але й ефективно їм запобігати. Для запобігання пожеж у Чорнобильській зоні відчуження уряд виділив майже 90 млн грн. Кошти підуть на покращення матеріально-технічного забезпечення підрозділів Державного агентства з управління зоною відчуження", - йдеться у повідомленні Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля у Телеграм.

Читайте також: Допуск до зони відчуження дітей порушить низку нормативно-правових актів – ДАЗВ

Як повідомляв Укрінформ, пожежа у Зоні відчуження спалахнула 4 квітня. За даними Державного агентства з управління зоною відчуження (ДАЗВ), в Чорнобильській зоні відчуження від пожеж постраждали 20 тисяч гектарів територій, з яких 30% становлять ліси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-