У Харкові лабораторії не встигають тестувати на коронавірус

У Харкові лабораторії не встигають тестувати на коронавірус

Укрінформ
У Харкові лабораторії не встигають тестувати на коронавірус, черга становить до 10 днів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила під час наради щодо посилення карантинних обмежень у Харкові заступниця Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

"П'ять-сім, десять днів ми чекаємо результати. Лабораторія не тягне те, що ми даємо на аналізи. Ми робимо до 1000 заборів на добу. Вони не можуть нам цього зробити, і це велика проблема", - зазначила Горбунова-Рубан.

За її словами, лабораторії, що тестують на коронавірус, знаходяться у підпорядкуванні не міської, а обласної влади та держави: "Ми вимушені долучати до проведення тестів приватні лабораторії, але їм треба платити".

"Щодо грошей на медикаменти, яких бракує, то ми знайшли 3 млн грн, але до кінця року треба ще 5 млн грн", - підкреслила заступниця мера Харкова.

За її словами, здійснюються усі можливі заходи для вирішення проблемних питань.

Читайте також: У Харкові СOVID-лікарні заповнені на 100% - голова ОДА

Як повідомляв Укрінформ, 12 жовтня на нараді щодо посилення карантинних обмежень у Харкові перший віцемер Харкова Ігор Терехов надав доручення профільним підрозділам мерії та представникам страхових компаній розробити програму страхування від загрози коронавірусу лікарів, вчителів, водіїв та працівників метро коштом місцевого бюджету.

Читайте також: Через концерт Білик у Харкові поліція теж відкрила справу

Також вирішено, що карантинні обмеження у транспорті, починаючи з метро, будуть посилені, але метро зачиняти не будуть. Забезпечувати дотримання маскового режиму у метро, в наземному електротранспорті та маршрутних автобусах буде поліція.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-