На Луганщині загасили один осередок пожежі й локалізували ще чотири — ДСНС

На Луганщині загасили один осередок пожежі й локалізували ще чотири — ДСНС

Відео
Укрінформ
Рятувальники на Луганщині загасили один з основних осередків пожеж та локалізували ще чотири.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС станом на 21.00 3 жовтня, передає Укрінформ.

Як зазначається, ліквідовано пожежу очерету та сухої рослинності між селами Піщане, Нижньотепле та Артема Станично-Луганського району.

Водночас локалізовано такі осередки: поблизу населених пунктів Боброве, Воронове та Боровське на площі близько 6 тис. га; поблизу н.п. Трьохізбенка, Муратове та Капітанове Новоайдарського району на площі близько 2,6 тис. га; лісову пожежу поблизу сіл Лобачеве та Геївка Станично-Луганського району на площі близько 1400 га; поблизу с. Вільхове Станично-Луганського району на площі близько 2 тис. га.

Читайте також: Пожежі на Луганщині: знайшли тіла всіх, кого вважали зниклими безвісти

При цьому тривають пожежі на околиці с. Смолянинове Новоайдарського району, де вогонь пройшов понад 1,4 тис. га лісових насаджень, та поблизу с. Болотене Станично-Луганського району, де сталося займання понад 6 га очерету та сухої рослинності.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа усіх 7 осередків, пройдена вогнем, становить понад 20 тис. га. Інформація щодо знищення і пошкодження житлових будинків та об'єктів інфраструктури уточнюється.

До гасіння вогню залучено загалом 1539 осіб та 306 одиниць техніки. Авіація ДСНС у районах пожеж протягом 3 жовтня здійснила 162 скидання (504 тонни води).

Читайте також: На Луганщині продовжують гасити пожежі, рятувальники залучили авіацію

Раніше повідомлялося, що під час ліквідації лісових пожеж на Луганщині виявлено тіла 11 осіб, причина загибелі чотирьох із них встановлюється.

Під час гасіння пожеж евакуйовано 150 осіб.

Як повідомлялося, за фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень. Слідство розглядає чотири основні версії: через обстріли окупантів з непідконтрольної території області, умисний підпал, самозаймання трави та лісу внаслідок погодних умов, необережне поводження з вогнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-