Відмова доньці загиблого штурмана: дії директора харківської школи перевіряє комісія

Відмова доньці загиблого штурмана: дії директора харківської школи перевіряє комісія

Укрінформ
Дії директора харківської гімназії №178, яка відмовила в зарахуванні на навчання доньці загиблого під Чугуєвом штурмана Олексія Остапенка, перевіряє спільна комісія мерії та ОДА.

Про це повідомила пресслужба Харківської міської ради, передає Укрінформ.

Як повідомила директор Департаменту освіти Ольга Деменко, дівчинка навчається у другому класі харківської школи №102 за місцем проживання. Вона зазначила, що з'ясуванням обставин займається комісія у складі представників Департаменту освіти міської ради та Харківської обласної державної адміністрації. «На час роботи комісії директор гімназії №178, до якого спочатку звернулася вдова і отримала відмову, відсторонений від виконання обов'язків», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що питання з навчанням дочки загиблого в авіакатастрофі капітана було вирішено в понеділок, 28 вересня.

Як повідомляє Суспільне, директор гімназії №178 Тетяна Кучеренко знаходиться на лікарняному. Телефоном вона сказала журналістам, що клас переповнений, і те, що Остапенко — дружина загиблого в авіакатастрофі, не знала. «Коли мені мама сказала, що в неї пільги від Міноборони, я не зразу зрозуміла, до чого тут Міноборони, я вирішила, що вона сама військовослужбовиця. Я їй сказала, Міністерство оборони не може наказувати школі. Школа діє на основі закону «Про освіту». Я їм пояснила, що в класі 31 дитина, клас переповнений, у нас другий клас один, тому ми не можемо прийняти її в цей клас», — сказала Кучеренко.

Читайте також: На місці катастрофи Ан-26 встановили тимчасовий пам’ятний знак

Як повідомляв Укрінформ, очільник МОН Сергій Шкарлеті і голова Харківської ОДА Олексій Кучер напередодні повідомили про відмову директора прийняти дочку загиблого. Міністр зазначив, що в цій ситуації матір дівчинки діяла по закону — звернулася до найближчої школи за місцем проживання — гімназії 178. Держава зобов'язана це зробити (забезпечити умови навчання — ред.), незалежно від того чи це дитина загиблої особи, чи дитина-переселенець, чи просто на місце проживання приїхала”, - сказав Шкарлет.

Як інформувало агентство, ввечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант – Віталій Вільховий - помер у лікарні від опіків. В'ячеслав Золочевський, у якого діагностували забої, рани та струс мозку, перебуває на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного регіону.

28 вересня віцепрем’єр-міністр України Олег Уруський повідомив, що «чорні скриньки» літака у задовільному стані, їх почали розшифровувати, на що знадобиться 3-5 днів. Уламки літака привезли до військової частини в Чугуївському районі, де їх досліджують, збираючи докупи.

29 вересня на Меморіалі Слави в Харкові відбулася церемонія прощання з Віталієм Вільховим. 30 вересня його поховали на Львівщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-