Через пожежі на Луганщині відкрили сім кримінальних справ

Через пожежі на Луганщині відкрили сім кримінальних справ

Укрінформ
За фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба МВС.

«30 вересня на території Луганської області зафіксовано 146 пожеж у 32 населених пунктах. Найбільш масштабні пожежі сталися в лісових масивах Новоайдарського, Старобільського, Попаснянського та Станично-Луганського районах. До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли сім кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У лісових пожежах на Луганщині загинули четверо осіб, десятьох госпіталізували

Зазначається, що наразі локалізовано та ліквідовано пожежі на території Попаснянського та Старобільського районів, а кількість пошкоджених будівель та споруд у населених пунктах, де зафіксовані пожежі, і розмір збитків встановлюється.

До ліквідації пожеж на території області залучено 580 поліцейських, додатково залучені 8 автонарядів та наряд підрозділу тактико-оперативного реагування УПП в Луганській області. З числа поліцейських Луганщини створено 7 мобільних нарядів, які задіяні до патрулювання Сєвєродонецька.

Читайте також: На Банковій відреагували на інформацію про обстріли окупантів, що могли спричинити лісові пожежі

Наразі у Сєвєродонецьку працівники патрульної поліції перекрили рух на перехресті Б. Ліщини – вул. Півоварова, кільцеву дорогу поблизу населеного пункту Метьолкіне.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ДСНС, 30 вересня вздовж лінії розмежування виникло 6 масштабних осередків лісових пожеж.

Найскладніша ситуація - на території від Станиці Луганської до Сєверодонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів.

Внаслідок пожеж загинуло 4 особи (троє цивільних, 1 працівник лісгоспу) та госпіталізовано 10 осіб. Евакуйовано 120 чоловік.

За попередніми оцінками, орієнтовна площа, пройдена вогнем, становить близько 9,3 тис. гектарів.

У пресцентрі ООС заявили, що масштабні лісові пожежі на Луганщині спричинені збройними провокаціями окупантів із застосуванням трасуючих куль.

До гасіння залучено 1229 чоловік та 204 одиниці техніки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-