Результатів безкоштовних ПЛР-тестів на Донеччині чекають до 10 днів

Результатів безкоштовних ПЛР-тестів на Донеччині чекають до 10 днів

Укрінформ
Жителі Донеччини чекають на результати безкоштовних ПЛР-досліджень близько 10 днів через завантаженість медичних лабораторій.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на брифінгу в Краматорську заявив в.о. директора ДУ "Донецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Василь Гончаренко.

"У нас дуже велика завантаженість лабораторій… Велика черга у нас, і раніше досліджувалися усі контактні особи, а тепер тільки якщо є клінічні проявлення. Зараз десь 10 днів чекають", - зазначив Гончаренко.

Він пояснив, що взагалі відокремлені три пріоритетні групи для проведення безкоштовних ПЛР-досліджень - це "підозра, захворюваність та контакт", але зараз десь 30-35%, які направляються на дослідження безкоштовно, бракуються, тому що немає підстави проводити дослідження, коли у людини немає клінічних проявів хвороби. На сьогодні в цілому по регіону за добу в середньому роблять близько 700 досліджень.

Читайте також: Головний санлікар Миколаївщини пояснив великі черги на проведення ПЛР-тестів

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 вересня в Україні лабораторно підтвердили 201 305 випадків COVID-19, з них за добу – 2 671.

З початку пандемії на Донеччині на COVID-19 захворіли 3064 особи, з них 1496 одужали, ще 1514 - продовжують лікування. 54 випадки коронавірусної хвороби завершилися летально.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-