Курсант, який вижив в авіакатастрофі на Харківщині, не вистрибував з літака – голова ОДА

Курсант, який вижив в авіакатастрофі на Харківщині, не вистрибував з літака – голова ОДА

Відео
Укрінформ
Курсант В’ячеслав Золочевський, який вижив в авіакатастрофі під Чугуєвом, не пам’ятає усіх подій перед падінням літака, але розповів, що не стрибав з літака.

Про це повідомив у коментарі журналістам голова Харківської ОДА Олексій Кучер, передає Укрінформ.

«Ми з Президентом відвідали військовий шпиталь, поспілкувалися з хлопцем, який єдиний вижив. Фізично він у задовільному стані... Сказав, що все відбувалося, як в комп’ютерній грі. Всього він не пам’ятає. Втратив свідомість на певний час, а коли отямився, то побачив, як горить його товариш, і він допомагав фактично гасити полум'я на цьому хлопцю, який перебував вчора в лікарні, і, на жаль, сьогодні помер», - сказав Кучер.

Зі слів хлопця, він не стрибав з літака при наближенні до землі, він вижив, знаходячись у машині, додав голова облдержадміністрації.

Читайте також: Зеленський відвідав у лікарні курсанта, який вижив у катастрофі літака Ан-26

Раніше ЗМІ, зі слів очевидців, які першими були на місці катастрофи, повідомляли, що частина курсантів, намагаючись урятуватися, вистрибували з літака при наближенні до землі. Таке ж припущення – що син вистрибнув – висловила мати курсанта, який вижив, у спілкуванні з журналістами Суспільного. «Він живий, все-таки він зміг зістрибнути, він зміг вижити. В нього зовсім немає опіків», - сказала Ірина Золочевська.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

Після катастрофи двоє курсантів вижили. Однак вранці 26 вересня курсант, який отримав 90% опіків тіла і перебував у критичному стані, помер.

Читайте також: У справі катастрофи Ан-26 вже призначили понад 50 експертиз – Уруський

Літак розбився під час навчально-тренувального польоту. За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також: Огляд території місця катастрофи Ан-26 триватиме щонайменше два дні – ОП

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Володимир Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-