У справі катастрофи Ан-26 вже призначили понад 50 експертиз – Уруський

У справі катастрофи Ан-26 вже призначили понад 50 експертиз – Уруський

Укрінформ
У кримінальному провадженні за фактом падіння військового літака Ан-26 на Харківщині призначено понад 50 експертиз.

Про це заявив віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський під час скайп-включення з Харківщини на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На місці аварії працює слідча група на чолі з Державним бюро розслідувань, понад 50 слідчих, призначено вже на даний момент понад 50 експертиз різного плану», - сказав Уруський.

Він також поінформував, що Міністерство оборони створило свою комісію для розслідування авіакатастрофи, з якою державна комісія тісно співпрацюватиме.

Уруський повідомив, що слідчі органи здійснили виїмку всіх документів у справі.

«Усі документи збережені і будуть долучені до проведення відповідних слідчих дій», - запевнив він.

Читайте також: Ідентифікація тіл загиблих у катастрофі Ан-26 триватиме два-три тижні – Уруський

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил.

На місці катастрофи загинули 25 осіб, один курсант помер у лікарні від опіків, несумісних із життям. Ще один перебуває на лікуванні.

За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибув Президент Володимир Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-