Зеленський прибув на Харківщину й пообіцяв допомогу родинам загиблих та постраждалих

Зеленський прибув на Харківщину й пообіцяв допомогу родинам загиблих та постраждалих

Фото, відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що родинам загиблих та потерпілих в авіакатастрофі літака ЗСУ на Харківщині буде надана допомога.

Про це він заявив у коментарі ЗМІ, прибувши на місце падіння літака, повідомляє Укрінформ.

"Буде, обов'язково буде. Зараз прем'єр о 12-ій, мені здається, ми з ним говорили ще вчора вночі, зранку, прем'єр готує засідання Кабміну, обов'язково повинен підняти ці питання", - відповів Президент на запитання, чи планується надання родинам постраждалих і загиблих допомоги з боку держави.

Зеленський прибув на місце катастрофи під Харковом / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Водночас Зеленський зауважив, що нині у ЗМІ є багато версій трагедії, але закликав дочекатися офіційних висновків слідчої комісії.

"Це велика трагедія, загинули наші хлопці! Дочекаймось офіційних результатів слідчої комісії", - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, увечері 25 вересня на Харківщині при заході на посадку в аеропорту міста Чугуєва розбився літак Ан-26 Повітряних сил Збройних сил України. На борту перебували 27 осіб: 7 членів екіпажу та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил. Двоє курсантів вижили, їх у важкому стані доставили до лікарні. Раніше знайшли тіла 22 осіб, а вранці 26 вересня в ДСНС повідомили, що на місці авіакатастрофи літака Ан-26 виявили тіло ще одного загиблого. Однак пізніше ДСНС видалило пост про виявлення тіла 23 загиблого, зазначивши, що "тривають пошуки трьох осіб".

Читайте також: У Повітряних силах спростовують інформацію про планування ремонту літака Ан-26

У суботу зранку у лікарні помер один з курсантів, які вижили в авіакатастрофі Ан-26 на Харківщині. Він отримав 90 відсотків опіків тіла і перебував у критичному стані.

Читайте також: Катастрофа літака ЗСУ: помер курсант, який перебував у критичному стані

За даними секретаря РНБО Олексія Данілова, літак розбився під час навчально-тренувального польоту. За фактом падіння військового літака Ан-26 розпочато кримінальне провадження щодо порушення правил польотів та підготовки до них, що спричинило катастрофу та тяжкі наслідки (ст. 416 КК України).

Читайте також: На борту літака, що впав, перебували курсанти другого та четвертого курсів — Кучер

У суботу, 26 вересня, на Харківщину прибуде Президент Володимир Зеленський. За його дорученням для розслідування причин катастрофи створили державну комісію, яку очолив віцепрем'єр Олег Уруський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-