МКІП допоможе Одеському театру опери та балету, який заборгував ДСНС 1,2 мільйона

МКІП допоможе Одеському театру опери та балету, який заборгував ДСНС 1,2 мільйона

Фото
Укрінформ
МКІП прискорить виділення необхідних коштів Українського культурного фонду для погашення заборгованості Одеського національного академічного театру опери та балету, що виникла перед ГУ ДСНС протягом останніх місяців за виконання робіт з пожежної безпеки.

Так відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко на прохання про допомогу під час зустрічі з представниками театру в четвер, 24 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Український культурний фонд надасть театру найближчими днями необхідні кошти з урахуванням впливу дії карантинних обмежень. Заявку буде розглянуто наступного тижня", - зазначив міністр.

Олександр Ткаченко побував в Одеському національному академічному театрі опери та балету / Фото: Юлій Зозуля, Укрінформ

За словами гендиректора театру Надії Бабіч, облуправління ДСНС попередило, що в разі непогашення заборгованості обсягом 1,2 млн грн за виконання робіт з пожежної безпеки у будівлі театру, буде подано позов до окружного адмінсуду, а також відкрито адміністративне провадження.

Фінансова спроможність театру зменшилась внаслідок карантинних заходів, пов'язаних з COVID-19, уточнила Бабіч. Довелося наполовину скоротити наповнюваність як глядачів у залі, так і оркестрантів та артистів на сцені. Однак театр поновив у серпні спектаклі, постановки шедеврів класики та балетні дивертисменти.

Читайте також: МКІП включило Одеську філармонію у програму "Велике будівництво"

Як повідомлялося, рік тому П'ятий апеляційний суд Одеської області ухвалив рішення за позовом ГУ ДСНС в області про те, що Одеський академічний український музично-драматичний театр імені Василька підлягає закриттю через незабезпечення в будівлі норм протипожежної безпеки. Завдяки наданню фінансової підтримки з боку обласної ради, вдалось уникнути закриття театру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-