МКІП розробило законопроєкт щодо протидії хаотичній забудові

МКІП розробило законопроєкт щодо протидії хаотичній забудові

Фото
Укрінформ
Міністерство культури та інформаційної політики розробило законопроєкт щодо збереження традиційного середовища та протидії хаотичній забудові.

Як повідомляє пресслужба МКІП, заступниця міністра культури та інформаційної політики з питань європейської інтеграції Світлана Фоменко презентувала законопроєкт на зустрічі в Одесі з представниками місцевої влади, пам’яткоохоронних інституцій та громадськості, передає Укрінформ.

«Прийняття закону дасть можливість не лише зберегти пам’ятки культури, але й протидіяти хаотичній забудові їх території, зон охорони, історичних ареалів населених місць», - наголосила заступниця міністра.

Як зазначається, під час презентації Фоменко зауважила, що документ спрямований на: врегулювання питань забудови населених пунктів, занесених до Списку історичних населених місць України; посилення кримінальної та адміністративної відповідальності за порушення у сфері охорони культурної спадщини; чіткий розподіл повноважень між центральними та місцевими органами влади у цій сфері; покращення якості надання адміністративних та інших послуг, зниження корупційних ризиків в цьому процесі; забезпечення прозорості адміністрування у сфері охорони культурної спадщини.

Читайте також: Росія намагається внести до списку ЮНЕСКО кримські об'єкти — Фоменко

На зустрічі обговорювалися основні новації розробленого законопроєкту та наголошувалося на необхідності врахування позиції регіонів при його доопрацюванні. Також ішлося про проблеми, що існують в області у сфері охорони культурної спадщини, та можливості для їх розв’язання, зокрема щодо збереження пам'яток культури та їх територій.

У МКІП поінформували, що спільно з народними депутатами, представниками регіонів, фаховими колами, громадськими організаціями міністерство опрацьовує проєкт закону з урахуванням пропозицій та зауважень, які були надані під час його громадського обговорення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-