Голова Закарпатської облради виступає за скорочення малокомплектних шкіл

Голова Закарпатської облради виступає за скорочення малокомплектних шкіл

Укрінформ
На Закарпатті виграють від об'єднання у рамках адміністративної реформи ті громади, де голови знайдуть політичну волю на скорочення малокомплектних шкіл. Кошти краще інвестувати для облаштування перспективних освітніх закладів, у найкращих учителів, учнів.

Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив голова Закарпатської обласної ради Михайло Рівіс.

“Що виграла область станом на сьогодні від об'єднання громад — сказати важко, бо громади тільки почали переходити на прямі міжбюджетні відносини з державою. Якщо у них будуть ефективні менеджери, то незабаром буде видно й результати. Там, де керівник знайде в собі політичну волю і скоротить, наприклад, малокомплектні школи, де навчається, умовно, три учні, а на них працює за державні гроші 20 осіб, – це буде по-господарськи,” - заявив Рівіс.

З його слів, кошти краще інвестувати для облаштування перспективних освітніх закладів, у найкращих учителів, учнів тощо.

“Освітяни кажуть, до речі, що цьогоріч діти з таких шкіл досить непогано склали іспити ЗНО — саме через те, що під час дистанційного навчання вони отримали можливість займатися з іншими вчителями в режимі онлайн.” - зазначив Рівіс.

Читайте також: Михайло Рівіс, голова Закарпатської облради

Як повідомлялося, на Закарпатті згідно Перспективного плану об'єднання територіальних громад передбачено утворення 64 ОТГ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-