Зеленський оглянув ремонт міжнародної траси М-19

Зеленський оглянув ремонт міжнародної траси М-19

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки на Тернопільщину Президент Володимир Зеленський оглянув перебіг відновлення міжнародної дороги державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. 

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба глави держави.

«Під час робочої поїздки на Тернопільщину Президент Володимир Зеленський оглянув перебіг відновлення міжнародної дороги державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, яку реконструюють у межах Національної програми «Велике будівництво», - йдеться у повідомленні.

Президент оглянув ремонт дороги М-19 на Тернопільщині / Фото: Офіс Президента

Зазначається, що загальна протяжність автошляху разом з транспортними розв’язками в межах Тернопільської області становить 212,3 км. Зокрема, ремонт проходить на трьох ділянках дороги завдовжки 145 км. Загальна вартість робіт – 3,154 млрд грн.

Як доповів Президенту голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков, ця траса є головним дорожнім об'єктом регіону. «Вона проходить через усю область, відновлюємо її на всій протяжності. Роботи на ділянці Вишнівець – Горинка завершені. Обхід Кременця завершений на 98%, у нижньому шарі зроблена ділянка до Чорткова. Попереду – активні роботи до Заліщиків, найпівденнішого міста Тернопільщини. Ця дорога з’єднує нас з іще одним містом-островом – Чернівцями», – сказав Кубраков.

Також серед об'єктів, на яких цього року починаються роботи, – траса Н-18, яка є найкоротшою дорогою з Києва до Буковеля, та траса М-12.

Так, на наступний рік запланований початок дорожнього проєкту, який з'єднає дві міжнародні траси – М-12 і М-19 в обхід Тернополя.

Загалом Тернопільська область має 1 тис. 423 км доріг державного значення.

Кубраков зазначив, що на всіх дорогах, крім ремонту покриття, здійснюється облаштування тротуарів у населених пунктах, освітлення тощо. А представники ОДА наголосили, що люди задоволені якістю доріг, на яких ремонти вже завершені.

Читайте також: На Франківщині цьогоріч відремонтують майже 180 кілометрів доріг

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш на запитання Президента про стан місцевих доріг повідомив, що наразі через судові процеси заблокована значна частина коштів. Президент назвав таку ситуацію неприйнятною й наголосив, що питання необхідно вирішувати.

Зеленський заявив про рекордний показник, адже Тернопільська область уперше за десятки років ремонтує понад 160 км доріг.

«Понад 160 км доріг - це рекордна кількість усіх автошляхів які колись будувалися й ремонтувалися на Тернопільщині. І усі це бачать, якими темпами будуються в області дороги. Так, є проблеми із місцевими дорогами, це проблема, передусім, органів місцевої влади, треба шукати шляхи її вирішення», - підкреслив Глава держави.

Він також висловив свою думку щодо будівництва одного із найбільших та найважливіших інфраструктурних об’єктів Тернополя - Гаївського шляхопроводу в обласному центрі.

«Цьогорічне будівництво Гаївського шляхопроводу в Тернополі - важлива подія для всієї області. І, дуже добре, що народні депутати проголосували за зміни у бюджеті і виділили для завершення побудови цього моста майже 200 млн грн»,- додав Зеленський.

Як повідомлялося, на початку вересня після тривалого будівництва офіційно відкрили Гаївський шляхопровід залізничну колію. Через Гаївський шляхопровід проходять міжнародні транспортні коридори, які мають стратегічне значення. Міст зводили виключно за рахунок місцевих коштів, без фінансування з державного бюджету. Загалом на будівельні роботи витрачено близько 50 млн грн.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський прибув з робочою поїздкою до Тернопільської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-