Місцева влада блокує роботу мобільного зв'язку у чотирьох містах - Мінцифри

Місцева влада блокує роботу мобільного зв'язку у чотирьох містах - Мінцифри

Укрінформ
У Маріуполі, Броварах та Івано-Франківську, а також у Києво-Святошинському районі зафіксовані випадки перешкоджання влади на місцях роботі базових станцій мобільного зв’язку через їхню нібито шкідливість.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації у Телеграмі.

За інформацією Мінцифри, управління освіти Броварської міськради змушує прибрати базові станції, встановлені неподалік від школи, а управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради перешкоджає встановленню базової станції біля міської клінічної лікарні.

"З причин радіофобії позбавляє якісного мобільного зв’язку своїх пацієнтів й Центральна районна лікарня Києво-Святошинського району", - зауважують у Мінцифри.

Крім того, у Маріуполі зафіксовано випадки перешкоджання встановленню базових станцій з боку міської ради, Державної судової адміністрації в Донецькій області та ККП "Маріупольтепломережа".

"Такі дії посадовців не є піклуванням про громадян. Навпаки, через них постраждає набагато більше людей, ніж активних радіофобів. Без якісного мобільного зв’язку у нелегкий карантинний період неможливо вчасно додзвонитися до лікаря, взяти участь у відеоконференції чи отримати завдання для навчання", - наголошують у Мінцифри.

Читайте також: Фейки про 5G і коронавірус: у Мінцифри згадали про середньовіччя і відьом

У відомстві підкреслили, що базові станції мобільного зв’язку, які встановлюються українськими операторами, не шкідливі для людей, тварин та рослин. Норми випромінювання базових станцій в України встановлені у 10-100 разів суворіші, ніж у Європі та Америці.

Крім цього, в Україні існує спеціальний орган, який контролює використання радіочастот, — Український державний центр радіочастот, одним з завдань якого регулярно перевіряти дотримання правил роботи базовими станціями, додали у Мінцифри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-