"Червоні" зони: Прем'єр розповів про домовленості з місцевою владою

Укрінформ
Регіони залучать до прийняття рішення про встановлення "червоного" рівня епідобмежень, який запроваджуватиметься у разі перевищення більш як у 5 разів середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на засіданні уряду сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"За результатами спілкування з очільниками міст в понеділок була напрацьована узгоджена позиція уряду з керівниками органів місцевого самоврядування, а саме керівниками великих обласних центрів. В першу чергу пропонуємо, щоб регіони також були залучені до ухвалення рішення про встановлення найвищого рівня обмежень - "червоної" зони. Наприклад, якщо Державна комісія ТЕБ та НС планує встановити "червону" зону рівня обмежень в якомусь регіоні, то буде обов'язково залучатися і регіональна комісія з дорадчим правом голосу", - сказав Шмигаль.

Також, він додав, що питання встановлення в регіоні "червоного" рівня епіднебезпеки розглядатимуть у разі перевищення більше ніж в 5 разів середнього по країні рівня захворюваності на COVID-19.

Читайте також: Київ та 19 областей не готові до пом'якшення карантину

Як повідомляв Укрінформ, з понеділка, 14 вересня, в Україні вступило в дію нове карантинне зонування. До помаранчевої зони, серед інших адміністративно-територіальних одиниць віднесено місто Київ.

Згідно з встановленими обмеженнями, в помаранчевій зоні забороняється: діяльність закладів розміщення, крім готелів; діяльність розважальних закладів, ресторанів у нічний час; діяльність з надання послуг громадського харчування за умови наповненості понад 50% посадкових місць; діяльність спортивних залів, фітнес-центрів, крім залів, що приймають відвідувачів не більше 1 на 10 кв. м; відвідування закладів освіти групами кількістю більше ніж 20 осіб, крім закладів дошкільної, загальної середньої, позашкільної та спеціалізованої мистецької освіти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-