Паломники-хасиди на кордоні з Білоруссю забезпечені найнеобхіднішим — МЗС

Паломники-хасиди на кордоні з Білоруссю забезпечені найнеобхіднішим — МЗС

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін запевнив, що паломники-хасиди на кордоні з Білоруссю забезпечені їжею та напоями, і закликав продовжити комунікацію щодо розв'язання питання на рівні урядів України та Ізраїлю.

Як повідомляє Укрінформ, про це він зазначив у дописі на Facebook.

Єнін, зокрема, розповів, що багато часу приділив у вівторок тематиці хасидів та ситуації, що склалася в окремих пунктах пропуску на кордоні з Республікою Білорусь, у тому числі провів зустріч з Послом Держави Ізраїль в Україні Джоелем Ліоном.

"Ми з розумінням ставимося до зусиль Ізраїлю сприяти пропуску вказаних людей в Україну, у тому числі отримане сьогодні дипломатичними каналами звернення Міністра внутрішніх справ Ізраїлю на адресу Президента України. Водночас закликаємо до продовження комунікації з цих питань на рівні урядів двох держав, як це і було до цього часу, оскільки зазначені питання входять насамперед до компетенції Кабінету Міністрів України", - підкреслив заступник глави МЗС.

Читайте також: Білорусь обіцяє надати хасидам намети та харчування

За його словами, попри те, що значна кількість громадян Ізраїлю продовжує перебувати між білоруським та українським пунктами пропуску, спільними зусиллями української влади, посольств Ізраїлю в Україні та Білорусі, а також низки єврейських громад України вдалося забезпечити паломників кошерною їжею та напоями.

Разом з тим він звертає увагу іноземців та осіб без громадянства щодо необхідності неухильного дотримання законодавства України з питань в’їзду та перебування на її території.

"Згідно з положеннями пункту 10-1 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 року №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території зі значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», на час дії карантину в період з 00 годин 00 хвилин 28 серпня 2020 року до 00 годин 00 хвилин 28 вересня 2020 року забороняється в’їзд на територію України іноземцям та особам без громадянства, крім низки виключень", - нагадав Єнін.

Читайте також: В Умані зробили 460 ПЛР-тестів хасидам, із них 10 - позитивні

Він наголосив, що особи, які не підпадають під категорію виключень із вищезгаданої заборони, не можуть бути пропущені на територію України.

Заступник міністра додав, що з метою запобігання незаконному проникненню в Україну груп іноземців, МЗС України звернулось до білоруської сторони з клопотанням не здійснювати оформлення на виїзд в Україну осіб, які не підпадають під категорію виключень.

"МЗС України звертається до усіх подорожуючих з наполегливим клопотанням поважати діючі правила у сфері прикордонного контролю та не допускати створення ускладнених ситуацій у пунктах пропуску через державний кордон", - підкреслив Єнін.

Читайте також: На кордоні з Білоруссю лишаються сотні хасидів, які намагаються потрапити в Україну

Як повідомляв Укрінформ, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зазначив, що цьогоріч місто Умань на Черкащині для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають близько 3 тисяч паломників.

Умань, де поховано засновника брацлавського хасидизму цадика Нахмана, є місцем масової прощі послідовників його вчення. У 2020 році святкування Рош га-Шана припадає на 18-20 вересня.

Фото: БЕЛТА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-