Через аварію газопроводу під Києвом відкрили кримінальну справу

Через аварію газопроводу під Києвом відкрили кримінальну справу

Фото
Укрінформ
Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом розгерметизації магістрального газопроводу поблизу Чабанів Київської області.

Про це повідомляє поліція Київської області у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за ст. 292 (пошкодження об'єктів магістральних нафто-, газо- та нафтопродуктопроводів) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування буде призначено низку експертиз та встановлено всі причини і обставини, що призвели до розгерметизації газової труби», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, повідомлення про вибухи та запах газу поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району до поліції надійшло на початку першої години ночі.

Читайте також: Міненерго прокоментувало аварію на газопроводі біля Чабанів

Так, на місці події працювали групи реагування патрульної поліції, слідчо-оперативна група місцевого відділу поліції, кінологи, вибухотехніки, криміналістична лабораторія, керівництво поліції Київщини, рятувальники та аварійні служби.

Упродовж години фахівці аварійної служби ліквідували витік газу. Жертв та потерпілих немає, а постачання електроенергії у населені пункти відновлено.

Попередня причина аварії - розгерметизація газопроводу.

Наразі поліція забезпечує охорону місця події та підтримує публічну безпеку і порядок на місці аварії.

Як повідомлялося, 15 вересня близько 00 год. 20 хв. поблизу смт Чабани Києво-Святошинського району сталася розгерметизація магістрального газопроводу високого тиску діаметром 1020 мм (Київ-Захід України). О 01 год. 10 хв. було перекрито подачу газу до газопроводу.

Жертв і потерпілих немає. Тривають ремонтні роботи.

Зі свого боку у Міненерго заявили, що попри аварію на газопроводі поблизу смт Чабани, транзит газу до Європи забезпечено у штатному режимі в заявлених об’ємах.

фото: поліція Київської області

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-