В Запорізькій області хворими на COVID-19 зайняте кожне шосте ліжко у лікарнях

В Запорізькій області хворими на COVID-19 зайняте кожне шосте ліжко у лікарнях

Укрінформ
В Запорізькій області для госпіталізації хворих на коронавірус та з підозрою на нього виділено 1 347 ліжок, з яких 209 вже зайняті.

Про це у Facebook на сторінці Центру протидії коронавірусу повідомила заступниця голови Запорізької ОДА Олена Теряєва, передає кореспондент Укрінформу.

“Для госпіталізації хворих на COVID-19 та з підозрою в нашій області визначені 19 медичних закладів, виділено 1347 ліжок, на сьогодні лікування на них проходять 209 людей”, - заявила Теряєва.

Читайте також: На Київщині понад 10 тисяч учнів та вчителів перейшли на дистанційне навчання

Вона також зазначила, що за останні 14 діб Запорізька область перевищила рівень індикативного показника захворюваності який наразі складає 47 осіб на 100 тисяч населення. Це означає, що найближчим часом державна комісія із надзвичайних станів переведе Запорізьку область із «зеленого» рівня епідемічної небезпеки до «жовтого».

В Центрі протидії коронавірусу заявили, що наразі в 10 із 25 адміністративних територій області є перевищення граничного рівня захворюваності.

“Насамперед це Запоріжжя, де показник перевищує граничний на 15%, а за кількістю населення - це майже половина області. Найвищі показники захворюваності в Пологівському і Веселівському районах, в Токмаку, Мелітополі та Запоріжжі”, - наголосила Теряєва.

Читайте також: У Криму і Севастополі - 93 нових випадки коронавірусу

Згідно з оперативними даними, на самоізоляції перебуває 57 класів – це 1728 учнів. 18 шкіл і 4 дитячих садочки повністю на дистанційній роботі.

Як раніше повідомлялось, станом на ранок 14 вересня, в Запорізькій області 2403 підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу, 13 вересня, в Україні виявили 2 462 нових випадки зараження коронавірусом, від початку епідемії загалом їх зафіксовано 156 797.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-