Президент оглянув Центр безпеки громадян на Одещині

Президент оглянув Центр безпеки громадян на Одещині

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки до Одеської області Президент України Володимир Зеленський ознайомився з роботою створеного торік Центру безпеки громадян селища міського типу Авангард.

Про це повідомляє сайт Президента, передає Укрінформ.

Зеленський оглянув місце прийому телефонних дзвінків громадян. У Центрі функціонує єдиний номер, на який надходять звернення від населення, з метою швидкого реагування на надзвичайні ситуації. Працівники розповіли, що на законодавчому рівні не врегульовано роботу єдиного номера швидкого реагування на рівні об’єднаних територіальних громад. Тому додзвонитися до них можна і з відомих номерів екстрених служб – «101», «102», «103».

Президент оглянув Центр безпеки громадян на Одещині / Фото: Офіс Президента

«Це досить важливе питання, і його необхідно вирішити. Адже мешканці територіальних громад мають отримувати оперативну допомогу за єдиним телефонним номером», – сказав Президент.

Також Зеленський поцікавився технічними особливостями пожежних автомобілів та допоміжної рятувальної техніки.

«Фактично цей Центр є прикладом того, яким чином має бути побудована система взаємодії рятувальних служб у кожній територіальній громаді», – зазначив голова Одеської ОДА Максим Куций.

Водночас лише в одній з 92 об’єднаних територіальних громад Одеської області діє такий центр.

«Вже є приклад, і далі все залежить від кожної громади. Але, на мою думку, це якісний приклад того, як громада може самоорганізуватися й допомагати кожному мешканцю», – зауважив Зеленський.

Читайте також: Президент ознайомився з реконструкцією одеського аеропорту

Президент оглянув стаціонарний пункт обігріву та місце відпочинку пожежників.

Крім реагування на ті чи інші надзвичайні події, Центр також здійснює профілактичну та просвітницьку роботу. Вона спрямована на запобігання правопорушенням і надзвичайним ситуаціям, а також на підготовку населення до дій у кризових ситуаціях. Створено добровільний пожежний рух у громаді, який підвищує культуру безпеки. Центр безпеки громадян розробив навчальний курс пожежників-рятувальників для добровольців.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський 12 вересня перебуває з робочою поїздкою в Одеській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-