У Харкові на

У Харкові на "Марш Незалежності" вийшло близько тисячі людей

Фото
Укрінформ
У Харкові близько тисячі людей узяли участь у "Марші Незалежності".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Колона рушила о 18:00 центром міста. Ходу очолювали барабанщики та учасники бойових дій на Донбасі, які несли транспарант "Ні капітуляції". Майоріли державні прапори, червоно-чорні стяги, знамена з символікою партій і громадських організацій. Багато учасників ходи були у вишиванках, люди прийшли з дітьми. Скандуючи "Слава Україні - героям слава!", "Одна-єдина соборна Україна", "Ні капітуляції!" та інші гасла, колона дійшла до пам'ятника Шевченку, де розпочався мітинг.

Хода у Харкові на честь Дня Незалежності під гаслом «Ні капітуляції!» Фото: В'ячеслав Мадієвський

"Незалежність - це те, що потрібно цінувати й захищати. У 1991 році ми здобули свою державу без бою і не усвідомлювали справжньої цінності незалежності, тому сьогодні ми змушені відстоювати її зі зброєю в руках. У той час, як на наш суверенітет посягають, ми мусимо згуртовуватися й демонструвати волю до боротьби", - заявив, відкриваючи мітинг, голова ГО "Спілка ветеранів АТО" Віктор Волчелюк.

У вільний мікрофон лунали привітання з Днем Незалежності та заклики боротися за перемогу.

Біля пам'ятника чергують поліцейські, вони ж супроводжували колону під час ходи центром міста. Інцидентів не зафіксовано.

Читайте також: Марш Незалежності у Києві

Хода та мітинг відбулися з дотриманням правил карантину: учасники були в масках та рухалися на відстані витягнутої руки одне від одного.

Загалом, у День Незалежності у Харкові відбулася низка заходів. Зокрема, зранку представники громадськості, міської та обласної влади, духовенства, ветерани АТО поклали квіти до пам'ятника Незалежності на площі Конституції.

Вдень у центрі міста відбувся автопробіг за участю двох десятків авто.

А о 20 годині біля волонтерського намету "Все для перемоги" на площі Свободи розпочалася патріотична акція, ініційована обласним осередком партії "Демократична сокира".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-