Спалах COVID-19 у Запоріжжі: у гуртожитку університету - вже понад 40 хворих

Спалах COVID-19 у Запоріжжі: у гуртожитку університету - вже понад 40 хворих

Укрінформ
У Запорізькому державному медичному університеті кількість хворих на COVID-19 іноземних студентів зросла із 29 до 42.

Про це повідомили в Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ, передає кореспондент Укрінформу.

“В Запорізькому державному медичному університеті зареєстрована групова захворюваність на COVID-19. За оперативними даними станом на 17 серпня, серед студентів іноземного факультету ЗДМУ виявлено 42 особи хворих на COVID-19. Із них 40 осіб мешкають у гуртожитку ЗДМУ № 4, дві особи - мешканці гуртожитку ЗДМУ №1», - йдеться у повідомленні.

Усі хворі госпіталізовані до закладів охорони здоров’я Запоріжжя у легкому та середньому станах.

З метою профілактики виникнення нових випадків COVID-19, подальшого поширення захворювання та недопущення епідеміологічних ускладнень серед студентів та працівників в університеті в гуртожитках № 4 і № 1 запроваджено комплекс обмежувальних протиепідемічних заходів терміном на 14 днів; визначено коло контактних осіб, які спілкувалися з хворими за місцем проживання протягом останніх 14 днів до виявлення захворювання. Контактні знаходяться на самоізоляції в гуртожитку № 4 та ізоляторі гуртожитку № 1, де їх щоденно оглядає лікар-терапевт. Продовжується тестування контактних осіб методом ПЛР.

Читайте також: У Франківську розгорнули додаткові ліжка у лікарнях, де борються з COVID-19

Як повідомляв Укрінформ, в гуртожитку Запорізького державного медичного університету минулого тижня зафіксували спалах коронавірусу серед іноземних студентів. Станом на 15 серпня було виявлено 29 хворих, з яких 25 мали легкий перебіг захворювання і були госпіталізовані до міської лікарні № 7, ще 4 - із середнім ступенем важкості госпіталізовані до обласної інфекційної лікарні.

Загалом у Запорізькій області станом на ранок 17 серпня виявлено 1117 хворих на коронавірус. За останню добу зареєстровано 32 нових випадки захворювання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-