Суд над Кернесом знову перенесли через карантин

Суд над Кернесом знову перенесли через карантин

Укрінформ
Київський райсуд Полтави переніс через карантин підготовче засідання у справі щодо міського голови Харкова Геннадія Кернеса та двох його охоронців.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у суді.

"Підготовче засідання у кримінальному провадженні перенесене через неявку учасників справи у зв’язку з вжитими заходами, спрямованими на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), та запровадженим на території України карантином", - зазначили у суді.

Чергове засідання суду відбудеться 11 вересня о 10:00.

Як повідомляв Укрінформ, 10 липня Київський райсуд Полтави переніс на серпень підготовче засідання у справі щодо Кернеса та двох його охоронців. Суд задовольнив клопотання адвоката Кернеса Олександра Гунченка про відкладення розгляду через продовження карантину до 31 липня.

Читайте також: Суд знову переніс розгляд справи Кернеса через карантин

На засідання прибув тільки прокурор. Інші адвокати Кернеса просили розглянути справу без їхньої участі. Потерпілі та їх представники теж не з'явилися. Тоді засідання суду призначили 14 серпня.

Як повідомляв Укрінформ, з 20 березня засідання Київського райсуду Полтави щодо справи Геннадія Кернеса та двох його охоронців неодноразово переносили через карантин.

31 січня Полтавський апеляційний суд задовольнив апеляції Генпрокуратури України та потерпілих і скасував рішення Київського райсуду Полтави від серпня 2018 року про закриття справи.

13 лютого Київський райсуд Полтави отримав справу на повторний судовий розгляд, яку передано з Полтавського апеляційного суду.

10 серпня 2018 року суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов закрив справу Кернеса з формулюванням "у зв'язку з відмовою сторони обвинувачення від підтримання обвинувачення у справі".

Читайте також: Кернес відмовляється обмежувати рух транспорту попри “червону” зону Харкова

Генпрокуратура порушила кримінальну справу щодо того, чи є правосудним рішення судді Антонова.

У липні 2019 року Вища рада правосуддя задовольнила відставку судді Антонова.

Геннадій Кернес і його охоронці не вважають себе винними. Їм загрожує до 15 років ув'язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-