Затримання на хабарі посадовця Харківської ОДА: у НАБУ повідомили нові деталі

Затримання на хабарі посадовця Харківської ОДА: у НАБУ повідомили нові деталі

Фото
Укрінформ
Посадовця Харківської ОДА затримали 3 серпня за отримання хабаря в розмірі 1,32 млн грн від приватного підприємця.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сторінці Національного антикорупційного бюро України у Фейсбуці.

«3 серпня 2020 ввечері НАБУ та САП викрили директора одного з департаментів Харківської ОДА на отриманні 1,32 млн грн неправомірної вигоди. В обмін на гроші посадовець пообіцяв «допомогти» приватному підприємцю вирішити питання з підключенням електроустановок його компанії до електричних мереж. Вартість своїх «послуг» чиновник визначив у 2200 грн за підключення кожного кіловату потужності», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Харківській ОДА підтвердили затримання за корупцію директора департаменту

Посадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру. Встановлюються всі обставини вчинення злочину.

Як передає Укрінформ, у коментарі для ЗМІ детектив НАБУ Микола Карась сказав, що кримінальне провадження за заявою громадянина про вимагання хабара у розмірі 1,32 млн грн посадовцем Харківської ОДА було зареєстроване 17 липня поточного року.

Детектив уточнив, що затриманому посадовцю поки не оголосили підозру, оскільки обшук в приміщенні одного з департаментів тривав до пізньої ночі, і слідчим необхідно опрацювати великий масив даних із вилучених матеріалів.

«Обшуки в департаменті завершилися близько третьої години ночі. Дуже багато деталей, дуже багато речей та інформації, яку необхідно дослідити та надати їй відповідну правову оцінку. За результатом цієї роботи, врахування всіх обставин, буде підозра затриманій особі», - сказав детектив.

Читайте також: НАБУ викрило зловживання на 37 мільйонів при облаштуванні полігону "Широкий лан"

Він уточнив, що хабар – усі 1,32 млн грн – вилучили у департаменті ОДА. Карась не виключає, що в цій справі може згодом з’явитися кілька підозрюваних, посилаючись на таємницю слідства, він не підтвердив, що йдеться про посадовців АТ «Харківобленерго», в приміщеннях якої так само напередодні проходили обшуки.

Голова Харківської ОДА Олексій Кучер у своєму Telegram заявив, що йдеться про давні зв’язки затриманого, і справа не стосується його теперішньої роботи в обласній адміністрації.

«В мережі Інтернет миттєво з’явилися тенденційні статті на тему нібито покривання затриманого з боку керівництва ОДА. Хочу підкреслити: згідно з попередніми даними слідчих органів, епізод з неправомірною вигодою – шлейф із «минулого життя» чиновника, коли він перебував у структурі обленерго і не займав жодних посад у ХОДА. З діяльністю затриманого в ХОДА та виконанням ним своїх посадових обов’язків учорашній епізод жодним чином не пов’язаний», - наголосив Кучер.

Як повідомляв Укрінформ, у Харківській ОДА підтвердили затримання директора департаменту капітального будівництва Андрія Винниченка, якого призначили на посаду 10 днів тому, до того з квітня поточного року він працював начальником управління паливно-енергетичного комплексу. До роботи в ОДА Винниченко працював у «Харківобленерго» та «Північній електроенергетичній системі» Укренерго».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-