На Харківщині назвали лісгоспи, які найбільше постраждали від незаконних вирубок

На Харківщині назвали лісгоспи, які найбільше постраждали від незаконних вирубок

Укрінформ
Незаконні вирубки завдали значних збитків п'яти із дев’яти лісових господарств, які діють на Харківщині.

Про це у коментарі Укрінформу сказав начальник Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Віталій Скляров.

«Відголоски масштабних порубок ми отримуємо навіть зараз, але це вже закінчується. Самовільні порубки – дійсно велике лихо для всіх справжніх лісівників, і вони були не лише в Гутянському лісгоспі, також вони були і в Куп’янському, і в Красноградському, і у Жовтневому, і у Чугуєво-Бабчанському лісгоспах. Це ті лісгоспи, які найбільше постраждали, щодо яких ведеться робота для притягнення причетних до відповідальності. Саме тих, хто керували цими ганебними вчинками, а не тих, що безпосередньо виконували накази. Сподіваюся, що той матеріал, який ми зберемо і передамо до правоохоронних органів, досягне мети, і ми побачимо результат, а не лише балачки», - розповів Скляров.

В обласному управлінні констатують, що найбільше постраждали дубові ліси, адже там особливо цінна деревина.

За даними Склярова, за рік за незаконні порубки притягнули до відповідальності 95 працівників державної лісової охорони, з посад звільнили 16 осіб.

Читайте також: На Прикарпатті провели обшуки у лісгоспах через незаконну вирубку

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня на Харківщині було звільнено директора ДП «Гутянське лісове господарство» Віктора Сису. Раніше, 17 липня 2019 року, під час наради за участі Президента Зеленського, Сису звинуватили у «кришуванні» чорних лісорубів, збитки від діяльності котрих можуть становити сотні мільйонів гривень. Самого Сиси на нараді не було, Зеленський зателефонував йому і запросив на розмову в Офіс Президента.

Згодом Сиса став фігурантом кримінальних справ. За даними НАБУ, він організував передачу хабаря у сумі 100 тис. доларів США детективу бюро за сприяння у закритті провадження, пов’язаного із нелегальною деревиною та продажем лісоматеріалів за заниженими цінами. У червні цю справу передали до Спеціалізованого антикорупційного суду. Також у січні цього року Сисі оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 КК - службова недбалість, що призвела до збитків державі майже на 4,2 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-