Поліцейський та слідчий ДБР вимагали $80 тисяч за активізацію розслідування

Поліцейський та слідчий ДБР вимагали $80 тисяч за активізацію розслідування

Фото
Укрінформ
Правоохоронці затримали слідчого Держбюро розслідувань, оперуповноваженого поліції та їх спільника, які, за інформацією слідства, вимагали 80 тисяч доларів від громадянина за активізацію розслідування.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

"За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора затримано слідчого територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтава, оперуповноваженого Полтавського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та їхнього спільника за фактом вимагання та отримання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, слідчий ДБР, працівник внутрішньої безпеки поліції та їхній спільник вимагали у громадянина 80 000 доларів за активізацію досудового розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за його зверненням. Це провадження стосується слідчого Нацполіції, який здійснює розслідування щодо заявника.

Тож наразі правоохоронців та їх спільника затримано на гарячому, безпосередньо під час отримання першої частини неправомірної вигоди в сумі 40 000 доларів.

Читайте також: На хабарі спіймали "рєшалу", яка хотіла чотири мільйони за вплив на службовців АМКУ

Наразі тривають першочергові слідчі дії, вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління ДБР, за оперативного супроводу Управління внутрішнього контролю та Управління забезпечення особистої безпеки ДБР.

Виконуючий обов’язки директора ДБР Олександр Соколов заявив, що у Держбюро розслідувань не будуть толерувати протиправну діяльність своїх співробітників. повідомляє пресслужба ДБР.

«Наголошую, що толерувати протиправну діяльність своїх співробітників ми не будемо. Якщо у вас під виглядом працівника ДБР вимагають грошові кошти, невідкладно повідомляйте в Бюро. Також повідомляйте про всі факти й випадки протиправної діяльності силовиків. Закон – один для всіх», - підкреслив Соколов.

Він також повідомив деталі цієї спецоперації у Полтаві.

«Сума хабара для міста Полтава досить велика. Тому перевертні в погонах обумовлювали свою жадібність необхідністю передачі частини коштів для мене, тобто для виконуючого обов’язки директора ДБР. Поки вони торгувалися і підвищували ставки, ми робили свою роботу. Негласні слідчі розшукові дії тривали понад два місяці, в ході яких ми фіксували все, що відбувалося, і як результат, вони були затримані під час отримання першого траншу неправомірної вигоди у сумі 40 000 доларів», - зазначив Соколов.

В. о. глави ДБР повідомив, що у порядку, визначеному законом, 31 липня затриманим буде повідомлено про підозру, включно з слідчим ТУ ДБР у Полтаві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-