Голова Закарпатської ОДА хоче повернути вільну економічну зону

Голова Закарпатської ОДА хоче повернути вільну економічну зону

Укрінформ
На Закарпатті голова ОДА Олексій Петров заявив про намір лобіювати повернення в область вільної економічної зони та митного експерименту.

Про це Олексій Петров заявив у рамках свого звіту про 100 днів роботи на посаді голови Закарпатської ОДА, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я лобіюватиму можливість інвестиційного розвитку Закарпаття в умовах вільної економічної зони, яка діяла в цьому регіоні з 2001 року,” - сказав Петров.

Він нагадав, що тоді на Закарпаття “зайшло понад 15 серйозних компаній зі світовим реноме, які стали бюджетоформуючими для області”.

Читайте також: У Карпатах планують створити всесезонний туристичний кластер

“Економічне зростання в області тоді піднялося на 80%. У моєї команди та нардепів від Закарпаття є бажання відновити цей експеримент для Закарпатської області. Він тоді був впроваджений в шести регіонах України, і тільки у двох був успішний, в тому числі на Закарпатті”, - наголосив очільник регіону.

За його словами, зараз це особливо актуально, адже у зв'язку з пандемією в область повернулося багато заробітчан, і їх треба працевлаштувати.

Також Петров заявив, що "проштовхує" повернення в область так званого митного експерименту.

Читайте також: На Закарпатті програму виконали на 80%

“Запропонував керівництву в Києві відновити на Закарпатті пілотний проєкт митного експерименту. Станом на червень ми маємо 125% перевиконання плану митниці - і це при відносно невеликому потоці у зв'язку з пандемією. Я зацікавлений, аби митниця працювала, і аби ці гроші поверталися в область”, - сказав він.

Стосовно митного експерименту на Закарпатті зараз ведуться перемовини на рівні бюджетного комітету Верховної Ради, додав Петров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-