Разумков відвідав пункт пропуску “Майорське”

Разумков відвідав пункт пропуску “Майорське”

Фото
Укрінформ
Голова ВР Дмитро Разумков відвідав КПВВ «Майорське» на Донеччині, поспілкувався з жителями прифронтових селищ та зустрівся з командуванням операції ОС.

Про це повідомляється на сайті Донецької ОДА.

«Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков під час робочої поїздки у Донецьку область зустрівся з командуванням операції Об’єднаних сил, представниками правоохоронних органів, відвідав контрольний пункт в’їзду-виїзду (КПВВ) «Майорське» та поспілкувався з мешканцями прифронтових селищ», - йдеться у повідомленні.

Разумков зазначив, що вже не вперше відвідує КПВВ на Сході країни.

«Минулого разу була можливість поспілкуватися з людьми, які поки що вимушені користуватися послугами КПВВ, але ми сподіваємося, що коли спаде трохи COVID-19, коли дійсно буде повне перемир’я і не буде пострілів, ці КПВВ запрацюють у повному обсязі, повному режимі. Але хотілося би, щоб через деякий час це (КПВВ) було лише якоюсь пам’яткою, і тут не було тих обмежень, які, на жаль, є сьогодні», - сказав він.

Дмитро Разумков відвідав КПВВ «Майорське» на Донеччині / Фото: Донецька ОДА

Читайте також: КПВВ у Щасті: у міністерстві розповіли, яким буде "перехід"

Голова парламенту запевнив, що держава буде робити все, щоби момент повернення тимчасово окупованих територій настав якомога швидше.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко розповів Голові Верховної Ради про роботи, які проводяться Донецькою ОДА спільно з Державною службою з надзвичайних ситуацій та органами місцевого самоврядування з відновлення пошкодженого під час бойових дій житла.

Разумков також розраховує, що Кабінет міністрів України при підготовці Державного бюджету на 2021 рік врахує необхідність спрямувати кошти на відновлення будинків поблизу КПВВ «Майорське», що були пошкоджені внаслідок обстрілів.

«На сьогодні існує кілька проблем щодо відновлення цього житла. Перша - це бюджет, адже для наповнення «антиковідівського, фонду по всім галузям було дуже серйозне зменшення видатків. І друге – це необхідність того, щоб на фронті дійсно зберігалася тиша. Це довгостроковий і системний процес, але сподіваюсь, що при підготовці держбюджету на 2021 рік це питання буде враховано Кабміном,» – зауважив Разумков.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Дмитро Разумков 29 липня розпочав дводенну робочу поїздку до Луганської, Донецької та Харківської областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-