Злива підтопила село у Генічеському районі Херсонщини

Злива підтопила село у Генічеському районі Херсонщини

Фото
Укрінформ
На Херсонщині у селі Сокологірне злива спричинила підтоплення 45 домоволодінь з присадибними ділянками.

Про це у вівторок кореспонденту Укрінформу повідомив голова Генічеської РДА Андрій Онищенко.

«Через опади підтоплено 45 домоволодінь з присадибними ділянками. Це попередня інформація. Зараз проводиться побудинковий обхід. Загинула домашня птиця – близько 300 голів. Відкачують воду рятувальники, залучена спеціальна техніка. Проводяться всі необхідні дії з локалізації та ліквідації надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня», - сказав Онищенко.

За його словами, пізно ввечері 27 липня було проведено оперативну нараду і засідання місцевої комісії з надзвичайних ситуацій. Люди від відселення відмовляються – вони разом з працівниками ГУ ДСНС займаються ліквідацією підтоплення. Як запевнив голова РДА, особливу увагу звертають на допомогу соціально незахищеним мешканцям.

Як повідомляється на сайті ГУ Нацполіції в області, на місці чергують працівники районного відділу поліції, їм на допомогу виїхали колеги з сусідніх районів та бійці роти поліції особливого призначення.

За словами заступника начальника поліції Херсонщини Дениса Захарченка, внаслідок сильного дощу рівень води на вулицях населеного пункту сягнув близько 30 см.

Читайте також: Сильні зливи підтопили підвали у будинках Франківська

Вода пішла на подвір’я домоволодінь місцевих мешканців і підтопила кілька десятків будинків, в яких проживають понад 150 селян. Правоохоронці забезпечують охорону публічного порядку, допомагають працівникам служби з надзвичайних ситуацій у викачуванні води, спостерігають за домоволодіннями для недопущення фактів мародерства, а також допомагають постраждалим перевозити речі.

Фото: hr.npu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-