Як підняти Delfi: Криклій зібрав експертів на засідання в Одесі

Як підняти Delfi: Криклій зібрав експертів на засідання в Одесі

Укрінформ
Провідні фахівці конструкторських бюро та науково-дослідницьких інститутів України визначають найбільш ефективний варіант зняття з мілини й евакуації з узбережжя Одеси аварійного танкера Delfi.

Про це міністр інфраструктури Владислав Криклій повідомив у Facebook.

"Новини з Одеси. Обираємо найефективніший спосіб евакуації затонулого танкера Delfi. Є два можливих варіанти евакуації: підняття танкера або розріз на дві частини. Останній - це крайня міра", - зазначив Криклій.

Він висловив переконання, що "тепер ми якнайшвидше вирішимо проблему з танкером і, нарешті, звільнимо пляж "Дельфін" від токсичного металобрухту".

За словами міністра, Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority обере компанію-підрядника для евакуації судна і договір на виконання робіт підпишуть до кінця серпня.

Як повідомляв Укрінформ, ДП "АМПУ" розпочне вибір компанії-підрядника за перемовною (спрощеною - ред.) процедурою для виконання робіт з підняття й видалення з мілини аварійного танкера Delfi відразу після висновку експертної комісії ДСНС України щодо підтвердження рішення комісії з ТЕБ І НС Одеської ОДА про визнання події надзвичайною ситуацією місцевого рівня.

Читайте також: У мерії Одеси пояснили, чому не вдається підняти танкер Delfi

За підрахунками фахівців, стартова ціна виконання робіт з видалення танкера з місця аварії 24,6 млн грн. Компанії, що укладе договір, знадобиться близько трьох тижнів для мобілізації техніки на місці аварії, порізки судна на дві частини і видалення. Якщо буде обрано операцію підняття танкера і видалення, на чому наполягають більшість експертів, то для виконання її потрібно буде більше часу.

25 липня комісія з ТЕБ І НС Одеської ОДА визнала ситуацію довкола танкера Delfi як надзвичайну місцевого рівня. Подальші дії щодо ліквідації наслідків аварії погоджені з Державною екологічною інспекцію України та Одеським портом.

За словами голови Одеської ОДА Максима Куцого, роботи не зупиняться навіть на період проведення тендеру (на підняття танкера Delfi – ред.). Друге - Держекоінспекцією ініційовано перерахунок збитків, завданих екології. Третє - застосування скороченої процедури закупівлі послуг у підрядників, без бюрократичних затримок. Четверте - у вівторок буде проведена розширена нарада за участю експертів галузі. Саме їхні технічні обґрунтування стануть основою для оперативної ліквідації судна, додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-