На Дніпропетровщині протестували проти приєднання ОТГ до нового району

На Дніпропетровщині протестували проти приєднання ОТГ до нового району

Відео
Укрінформ
Жителі Петропавлівки, що на Дніпропетровщині, вийшли на протест проти приєднання їхніх ОТГ до новоутвореного Синельниківського району. Спершу вони перекрили центральну вулицю у селищі, згодом - трасу Дніпро - Донецьк у районі блокпосту «Лугова».

Про це повідомив “Павлоград. dp.ua”.

“24 липня в Петропавлівці пройшла акція протесту - люди вийшли в центр селища і перекрили дорогу. Причина - постанова Верховної Ради, яка приєднує Петропавлівщіну до Синельниківського району. Люди пояснюють, що їм їздити в районний центр буде удвічі довше, і їхати доведеться все одно через Павлоград, тому наполягають на приєднанні до Павлоградського району”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протестувальники ходили по пішохідному переходу, блокуючи рух автівок, однак пропускали швидкі, рятувальників та шахтарські автобуси.

Читайте також: Раді пропонують визначити підстави утворення військово-цивільних адміністрацій ОТГ

Також людей обурило, що в проєкті постанови Кабміну, згідно з яким на Дніпропетровщині має утворитися 7 районів, Брагинівська сільська, Миколаївська сільська, Петропавлівська селищна, Українська сільська (Петропавлівського району) територіальні громади мали ввійти до складу новоутвореного Павлоградського району. Однак цього не сталося.

Акцію протесту обіцяють продовжити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-