Харків'янин, який контактував з

Харків'янин, який контактував з "луцьким терористом", торгував зброєю – поліція

Укрінформ
Затриманий в Харкові 43-річний чоловік, який контактував з "луцьким терористом", торгував зброєю.

Про це сказав журналістам під час перерви на розширеному засіданні Колегії ГУ Нацполіції в Харківській області начальник обласної поліції Валерій Сокуренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Затриманий харків'янин, за даними поліції, торгував зброєю і боєприпасами. Цю зброю він відправляв не лише в Луцьк, а й у інші міста. Ми відслідковуємо це. Вже проведено обшуки ще в двох дачних будинках, які харків'янин має в одному з дачних кооперативів у Харкові. Ми там нічого не знайшли, але продовжуємо цю роботу", - зазначив Сокуренко.

За його словами, поліція перевіряє коло спілкування затриманого: "Ми провели негласні слідчі розшукові дії, є технічні засоби, ми витягли з телефону. У нас є коло спілкування - є громадяни, куди він відправляв ці посилки. Будемо продовжувати цю роботу".

Як повідомляв Укрінформ, 21 липня під час перевірки зв'язків Максима Кривоша, який захопив 13 заручників в автобусі у Луцьку, встановлено, що незадовго до цього він відправив до Харкова посилку із невідомим вмістом. Під час проведення слідчих дій працівники СБУ та поліції виявили у квартирі харків'янина, якому була адресована посилка, зброю та вибухівку.

Встановлено, що чоловік привіз зброю із зони АТО, де був волонтером у 2014-2015 роках, і зберігав її, за його словами, з метою самооборони.

Читайте також: Суд обирає запобіжний захід "луцькому терористу"

Відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, вибухівкою) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальний строк ув’язнення до семи років.

Правоохоронці встановлюють, чи причетний харків'янин до захоплення заручників у Луцьку.

22 липня начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Чиж сказав журналістам на брифінгу, що у посилці, яка надійшла до Харкова, були колекційні монети: "Затриманий, за його словами, продавав монети і цим заробляв на життя".

22 липня затриманому харків'янину оголошено про підозру у незаконному поводженні зі зброєю. За словами речника прокуратури Харківської області Дмитра Чубенка, прокуратура клопотатиме про взяття підозрюваного під варту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-