Уряд виділив майже 55 мільйонів для ліквідації наслідків пожежі на Луганщині

Уряд виділив майже 55 мільйонів для ліквідації наслідків пожежі на Луганщині

Оновлено
Укрінформ
Кабінет міністрів ухвалив розпорядження про виділення 54,71 млн грн для ліквідації наслідків пожеж на Луганщині.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Метою прийняття проєкту розпорядження є надання Міндовкіллю (для Держлісагентства) та Луганській облдержадміністрації фінансової допомоги для здійснення невідкладних (першочергових) заходів з ліквідації пожежі, що сталася у липні 2020 року на території Луганської області, та матеріальної допомоги постраждалому населенню… Реалізація розпорядження потребуватиме видатків з резервного фонду держбюджету у загальній сумі 54713, 96 тис. грн", - йдеться у пояснювальній записці до розпорядження.

Кошти виділено для покриття орієнтовних потреб у заявлених коштах від Луганської ОДА (30,36 млн грн) та Міндовкілля (24,35). Зокрема, кошти передбачені на здійснення Держлісагентством заходів з ліквідації наслідків пожежі; надання допомоги сім’ям загиблих у розмірі (1 млн грн); сім’ям, чиї житлові будинки повністю зруйновані (25,2 млн грн); сім’ям, які відселені з житлових будинків, що підлягають капітальному ремонту (2,8 млн грн); сім’ям, житлові будинки яких пошкоджені (1,36 млн грн).

Наголошується, що кошти будуть виділені з урахуванням внесених змін до п. 23 Порядку використання коштів резервного фонду бюджету, затвердженого постановою Кабінету міністрів України №543 від 2 липня 2020 року.

Читайте також: Шмигаль – про пожежі на Луганщині: За втрачене житло люди отримають по 300 тисяч

Як повідомлялося, 6 липня 2020 року поблизу сіл Осколонівка та Капітанове Новоайдарського району у Луганської області на території лісопромислових підприємств сталася лісова пожежа. Орієнтовна площа пожежі становила 5 тис. га, лісовому господарству області завдано понад 284 млн грн прямих збитків. Через сильний вітер виникли нові вогнища пожежі, які поширилися з лісу до житлового сектору с. Смолянинове. Було проведено евакуацію жителів. Пожежею знищено 84 та пошкоджено 56 житлових будинків. Внаслідок пожежі загинули 5 осіб, постраждали 182 особи, з яких зазнали фізичної шкоди 114, матеріальної – 68 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-