Порив трубопроводу в Миколаївському порту завдав шкоди Бузькому лиману на ₴5 мільйонів

Порив трубопроводу в Миколаївському порту завдав шкоди Бузькому лиману на ₴5 мільйонів

Укрінформ
Порив трубопроводу з рослинною олією на теплоході "New Challenge" в Миколаївському морпорту завдав шкоди акваторії Бузького лиману на понад 5 мільйонів гривень.

Про це повідомила Державна екологічна інспекція в Миколаївській області.

"Державна екологічна інспекція у Миколаївській області обрахувала збиток, завданий навколишньому природному середовищу внаслідок забруднення рослинною олією акваторії морського порту, яка витекла з теплохода "New Challenge". В результаті державі завдані збитки на загальну суму 5 020 599 грн. Судновласнику CHALLENGE SHIPPING LTD надана претензія", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Шмигаль провів нараду щодо проблеми забруднення транскордонних річок

Як повідомлялося, 12 липня Миколаївська філія Державного підприємства "Адміністрація морських портів України" повідомила про надзвичайну подію, внаслідок якої відбувся порив трубопроводу з рослинною олією.

Під час обстеження Державною екологічною інспекцією у Миколаївській області було виявлено забруднення поверхні причалу навколо теплохода «New Challenge», а також забруднення акваторії Бузького лиману рослинною олією (усього з акваторії було зібрано 300 кг олії).

Читайте також: Справа проти "ArcelorMittal Кривий Ріг" щодо екоциду досі розслідується — ГПУ

Такими діями було порушено вимоги статті 100 Водного Кодексу України (підприємствам, установам, організаціям і громадянам забороняється забруднювати, засмічувати поверхні водозборів, льодового покриву водойм, водотоків, а також морів, їх заток і лиманів виробничими, побутовими та іншими відходами, сміттям, нафтовими, хімічними та іншими забруднювачами).

Читайте також: З танкера Delfi досі витікають нафтопродукти

На капітана теплохода "New Challenge" був складений протокол та винесено постанову про накладення адміністративного стягнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-