СБУ викрила інтернет-агітаторів, які

СБУ викрила інтернет-агітаторів, які "розганяли" сепаратизм і релігійну ворожнечу

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила у різних регіонах нашої країни агітаторів, які займалися розповсюдженням інформації, спрямованої на розпалювання релігійної, міжнаціональної ворожнечі і підтримку сепаратизму.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

“За попередніми даними слідства, мешканець Черкас, який раніше за свою творчу діяльність став членом Спілки письменників Росії, на замовлення кураторів з РФ готував провокативні матеріали. У них автор публічно засуджував існування однієї з українських конфесій. Також фігурант активно підтримував діяльність ватажків незаконних збройних формувань так званої «Л/ДНР», - йдеться у повідомленні.

Підготовлені матеріали він розповсюджував на пропагандистських інтернет-ресурсах РФ.

Під час обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили комп’ютерну техніку і флеш-накопичувачі із доказами протиправної діяльності.

За висновками експертиз вилучені матеріали містять ознаки розпалювання міжконфесійної і релігійної ворожнечі.

Наразі фігуранту повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) Кримінального кодексу України.

Викриття зловмисника проводилось спільно з Національною поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури Черкаської області.

На Житомирщині Коростишівський районний суд засудив місцеву інтернет-агітаторку, яку СБУ викрила на агітації до насильницької зміни державної влади і розпалюванні міжнаціональної ворожнечі.

Слідчі української спецслужби встановили, що публічні деструктивні дописи поширювала мешканка Коростишева. Свої заклики вона розміщувала на персональній сторінці в одній із соціальних мереж.

Читайте також: СБУ затримала агітаторів за «Запорізьку народну республіку»

Рішенням суду фігурантку визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Акаунт інтернет-пропагандистки заблоковано, протиправні звернення – видалено.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-