У трьох областях очікують підняття рівнів води у річках

У трьох областях очікують підняття рівнів води у річках

Укрінформ
На Волині, Львівщині та Івано-Франківщині 13 липня у річках через сильні дощі очікується підвищення рівнів води, з подальшим затопленням, в гірських районах існує загроза сходження селевих потоків.

Про це повідомляє ДСНС.

“За даними Укргідрометцентру, 13 липня при подальшому підвищенні рiвня води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см, на р. Прип'ять в створi поста Рiчиця відбуватиметься подальше перевищення небезпечної відмітки затоплення сільгоспугідь, господарських споруд, присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського району у Волинській області”, - йдеться у повідомленні.

Крім того, упродовж 13 липня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл.) очiкується пiдйом рiвнiв води на 0,3-1,3 м над рiвнями 10 липня на 08 год. При значних дощах можливе формування значного мiсцевого та схилового стоку.

На фонi пiдвищеної водностi на р. Стрв'яж бiля с. Луки (Самбiрський р-н Львiвська обл.) можливий початковий вихiд води на заплаву.

У зв’язку з опадами, мiсцями значними, 13 липня на рiчках басейнiв Прута i Сiрету очiкується змiна гiдрологiчного режиму з пiдвищенням рiвнiв води на 0,2 — 0,7 м над рiвнями 11 липня на 8 год. В гiрських районах iснує загроза сходження селевих потоків.

Читайте також: Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках на заході України

Як повідомляв Укрінформ, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Всього на території областей загинули 3 особи (Івано-Франківська область). Лише на Прикарпатті внаслідок червневих повеней було затоплено понад 10 тисяч житлових будинків, зруйновані 149 км автодоріг та 90 мостів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-